Förlust i Leksand och kvitterat till 3-3 i matchserien
Publicerad: 2016-03-30

MODO Hockey föll i en högdramatisk match på onsdagkvällen där slutresultatet blev 5-4 efter periodsiffrorna 1-1, 2-2 och 2-1. MODO Hockeys målskyttar i matchen blev Bill Thomas, Per-Åge Skröder, Oscar Hedman och Ilari Filppula. Resultatet innebär 3-3 i matcher och en sjunde och helt avgörande match i Fjällräven Center på fredag kväll.

Den sjätte matchen i serien mellan MODO Hockey och Leksands IF spelades på onsdag kväll i Tegera Arena i Leksand. Bill Thomas gjorde matchens första mål efter 7:12 när Ilari Filppula hittade mycket vackert fram till Thomas som smög in i slottet från bakom kassen och sköt 1-0 för sitt tredje mål i matchserien mot Leksand. Kvitteringen i matchen kom efter 11:04 när Leksand ställde om i ett tre mot två-läge och Johan Porsberger sköt 1-1 när Adam Reideborn tvingades till en lång sidledsförflyttning efter en lång passning.

Efter 13 spelade minuter ringde stolpen bakom Henrik Haukeland när Victor Olofsson var nära ledningsmål. Leksand skapade där efter en farlig chans framför Reideborn innan Patrick Dwyer efter 18:09 tilldömdes matchstraff för slashing och Leksand fick spela fem minuter i powerplay. Leksand skapade tryck, men MODO höll undan tiden ut i boxplay där den första perioden slutade 8-11 i skott.

Sen kvittering från Hedman efter tvåmålsunderläge

Över tre minuter återstod för Leksand i powerplay i inledningen av den andra perioden och när 1:18 återstod av fem mot fyra-spelet sköt Tommi Paakkolanvaara 2-1 med ett handledsskott i Redideborns plockhandskryss. MODO klarade av resterande tid i boxplay där Bill Thomas dessutom åkte sig till ett friläge utan att kunna överlista Haukeland.

Leksand hade mer puck i perioden och fick energi efter ledningsmålet. Hemmalaget skapade flera farligheter och efter 8:11 utökade även Alexander Ytterell till 3-1 genom ett skott från högt i slottet efter passning från sarghörnet.

MODO lyfte spelet i slutet av perioden och efter 17:58 kom reduceringen från MODO när Per-Åge Skröder fick en passning från Carl Grundström och från nära håll kunde dra pucken i nät med ett patenterad Skröder-fint för sitt tredje mål i kvalspelet. När sedan blott 10 sekunder återstod av perioden vann MODO en tekning i anfallzon genom Ilari Filppula, från backplats tog Oscar Hedman hand om pucken och avancerade in för att lyfta in en backhand högt i nät för 3-3, vilket även var ställningen efter två spelade perioder.

Kvitteringsjakten räckte inte ända fram

Den tredje perioden inleddes med ett bra läge för Bill Thomas som sköt utanför efter fin framspelning av Ilari Filppula från bakom kassen. Efter tre minuter blev Nichlas Torp utvisad två minuter för interference i en mycket märklig situation när en leksandsspelare föll framför Reideborn. I det efterföljande powerplayspelet återtog Leksand ledningen efter skott från Alexander Ytterell som betydde 4-3 med klockan på 3:41.

MODO tvingades åter på kvitteringsjakt och efter åtta minuter svarade Ilari Filppula för en individuell prestation när han vände in från sargen, från högt i slottet skottfintande slagskott innan han med ett handledsskott satte 4-4-pucken mellan benskydden på Haukeland för sin tredje poäng i matchen.

MODO fick där efter sitt första powerplay i matchen men kunde inte skapa några riktiga farligheter. Istället kom Leksand tillbaka med 5-4 efter 11:44 när Jon Knuts fick pucken på drop och från distans kunde pricka in ledningsmålet för hemmalaget i krysset på Reideborns stötsida.

Kvitteringsjakt, igen, och MODO jagade även mot klockan när tiden nu började rinna ut i den tredje perioden. Byron Ricthie försökte, Gustav Posslers skott fastnade i trafik och Joel Kwiatkowskis närskott räddades. Tiden rann ifrån MODO och Leksand vann matchen med 5-4.

Sjunde matchen på fredag kväll i Fjällräven Center

Den sjunde och avgörande matchen spelas på fredag kväll i Fjällräven Center där pucken släpps 19:30.

Läs allt om biljettsläppet till den matchen i följande artikel.