Inför Leksand - MODO Hockey
Publicerad: 2021-01-05
Dam
I Dalarna och Leksand spelar MODO Hockey ikväll sin första match för året i SDHL. Ett MODO Hockey som avslutade 2020 med två raka segrar och nu är ambitionen att bygga vidare på det. ”Alla matcher i den här ligan är en utmaning. Vi ska fortsätta på den inslagna vägen - ligga kvar på vår nivå”, säger Björn Edlund.

6-5 borta mot Brynäs och 1-0 hemma mot AIK - så slutade MODO Hockey år 2020 i SDHL.

– Det var ett bra slut på året och tittar jag tillbaka på höstsäsongen i sin helhet så tycker jag att den var bra. Vi har hela tiden utvecklats. Vi har utvecklats som lag och vi har utvecklat vårt spel, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Vi satte upp flera mål inför seriestarten och många av dem har vi infriat. När det gäller resultatbaserat mål så har vi bara pratat i termen slutspel. Det gäller fortfarande men vi ser också att vi just nu ligger på sjätteplatsen. Sämre än så vill vi inte hamna i sluttabellen utan vi satsar på att försöka klättra någon placering.

"Inte stirra oss blind på tabellplacering"

När det nu är dags för årets första match så handlar det om möte med Leksand på bortaplan. Ett lag som placerar sig som nia i tabellen.

– Vi ska inte stirra oss blind på deras tabellplacering. Alla matcher i den här ligan är en utmaning och vi har under resans gång sett att det inte finns några givna resultat i SDHL utan alla kan verkligen slå alla. Nu har Leksand också fått in lite nytt blod i truppen och man ser att de har varit med och fightats i de senaste matcherna, säger Edlund.

"Brukar vara roliga och intensiva matcher"

Det här blir säsongens tredje möte mellan MODO Hockey och Leksand. Det första - i slutet av september - i Leksand vann MODO Hockey med 2-1 efter mål av Jaycee Magwood och Marion Allemoz. Sista oktober vann MODO Hockey med 3-1 på hemmaplan och målskyttar den gången var i tur och ordning Lina Ljungblom, Daniela Pejsova och Lore Baudrit.

– Resultatmässigt har det varit tighta matcher och det brukar vara roliga och intensiva matcher mot Leksand. Vi är inställda på en rejäl kamp ikväll men vi vill fortsätta på den inslagna vägen, ligga kvar på vår prestationsnivå, säger Edlund.

Läget i laget?

– Så perfekt som det kan vara. Samtliga är spelklara. Vi kommer att matcha tre backpar och fyra kedjor, avslutar Edlund. Matchen mot Leksand har nedsläpp kl 18:30.

Patrick Edlund