En vinst och en förlust i J18 Region Norra

12 oktober 2020 07:45
Junior

MODO Hockey har spelat två matcher under helgen som varit i J18 Region Norr. De båda matcherna spelades på bortaplan och det blev förlust mot tidiga serieledarna Skellefteå och seger mot Clemensnäs.


MODO Hockey spelade sin tredje och fjärde match i J18 Region Norr under helgen och det blev tre poäng med sig hem från de två bortamatcherna. Lördagens möte med Skellefteå slutade med förlust med 7-2 efter att hemmalaget fått en bra start på matchen i första perioden och gått ifrån till 3-0. Trots skottövertag för MODO så kunde Skellefteå glida ifrån till en komfortabel seger.

— Matchen mot Skellefteå blev tyvärr inte vad vi önskat. Vi skapar en hel del och har bra chanser men vi bjuder på för farliga målchanser som, i grova drag, grundar sig i spelet utan puck. Vi kände efter matchen att vi behöver bli mer konsekventa i vårt sätt att spela spelet, sammanfattar huvudtränare Sebastian Byström matchen.

Revansch mot Clemensnäs

Söndagens möte med Clemensnäs blev en klar seger för MODO där resultatet grundlades redan i den första perioden när gästerna gick ifrån till ledning med hela 5-0. Tre mål de sista tre minuterna av första perioden och mål i näst sista sekund såg till så att MODO hade matchen redan efter 20 minuter. Slutsiffrorna skrevs till slut till seger med 6-1.

— I söndagens match var vi bättre när det gäller positionsspelet. Vi stänger ner mitten bättre än vi gjorde mot Skellefteå och får snabbare stopp i mittzon för att kunna spela snabbt i våra spelvändningar. Vi vinner på ett bra sätt där resultatet hade kunnat sluta med större differens, säger Sebastian Byström och avslutar:

— Vi vill ha aktiva spelare som tar ansvar för sin egen utveckling och är nyfikna på lärandet av sitt och andras spel. Därigenom kommer också en del felbeslut vilket vi har tålamod med. Vi pratar aktivt om att det är en lång process där det också ingår att träna på att leva i nuet både i träning och i match.

Kommande matcher i J18 Region Norr

Nu väntar två hemmamatcher under veckan då MODO först tar emot AIK-Hockey Härnösand på onsdag och sedan tar sig an Timrå IK på söndag.