Holmström inför mötet med HV71: "Vi måste vara konsekventa"

12 oktober 2021 16:10
INFÖR MATCH

Det är dags för hemmamatch i Hägglunds Arena igen och den här gången är det serieledande HV71 som kommer på besök. En klubb som assisterande tränare Jonas Holmström känner väl sedan tidigare.


Läs vårt digitala matchprogram här.

Förra veckan gick både i moll och dur för vårt herrlag, som var ute på roadtrip i södra Sverige. På onsdagen blev det ett tungt nederlag mot Tingsryd men två dagar senare steppade laget upp flera snäpp och tog en skön 6–3-seger.

– Vi gjorde en mycket bättre match då, vilket väl kanske inte var så svårt heller, säger Jonas Holmström och fortsätter:

– Försvarsmässigt fick vi stopp i spelet på ett mycket bättre sätt och vi hade många bra spelvändningar som vi skapade lägen från. Totalt sett gjorde vi en ganska bra match.

Bara ganska?

– Ja, vi vet att vi kan mycket bättre.

Nu väntar en riktigt tuff uppgift då HV71 kommer på besök. Smålänningarna, som de flesta vet halkade ur SHL den gångna säsongen, har fem raka segrar i starten av HockeyAllsvenskan och har bara släppt in sju mål så här långt.

Jonas Holmström känner väl till klubben – 2015 tog han över HV:s J20-lag och mellan hösten 2018 och våren 2021 var han assisterande tränare i seniorlaget.

– Givetvis är det lite speciellt, och det är alltid kul att möta bra lag. Sedan är det så att det alltid är tre poäng att bråka om i alla matcher, säger Holmström.

Vad är det ni får ta er an i form av HV71?

– De har börjat väldigt bra och framför allt har de varit väldigt solida och täta och visat prov på bra karaktär. Det har synts i deras matcher att spelarna har gått in med tanken på att det hårda jobbet kommer främst.

– Offensivt har de inte varit så extremt bra spelmässigt men de har utnyttjat sina chanser på ett väldigt bra sätt.

Hur ska ni bli de första som betvingar dem?

– Det finns givetvis lite saker i deras spel som vi tittar på. Sedan är det ett jättebra lag och det gäller verkligen att vi är konsekventa i det vi ska göra där ute. Och att vi tar till vara på våra målchanser, vilket jag inte riktigt tycker att vi har gjort ordentligt hittills. Det blir en rejäl, härlig utmaning, säger Jonas Holmström.

Vad gäller spelartruppen är Sam Vigneault indisponibel på grund av en tre matcher lång avstängning som inleds mot HV71. Därför kliver Riley Woods in på centerplats. Från J20-laget kallas också forwarden Wictor Åhström upp. Tex Williamsson har gått för fullt i början av veckan och kan möjligen komma till spel; hur det blir på målvaktssidan bestäms matchdagen.

Kom och stötta laget i Hägglunds Arena! Vi har öppnat upp hela arenan för bokning – säkra din plats på modo.ebiljett.nu.