Jonas Ahnelöv klar för MODO

1 juni 2011 10:04


MODO Hockey kan idag presentera en ny back.
Det handlar om 23-årige JONAS AHNELÖV som närmast kommer från Phoenix Coyotes organisation.

– Jonas kommer att bli en viktig kugge i vårt försvarsspel. Han är en stabil allround-back som har med sig mycket bra erfarenheter från AHL. Vi tror att han kommer att utvecklas ytterligare hos oss, säger MODO Hockeys General Manager Markus Näslund.

Jonas Ahnelöv är född i Huddinge och har Flemingsbergs IK som moderklubb. Efter spel med Huddinges juniorlag flyttade han 2005 till västkusten och Frölunda där han under första säsongen varvade spel i juniorlaget med spel i Elitserien.
Efter säsongsavslut så draftades han i tredje rundan av Phoenix Coyotes.

2006/07 var han med i Frölundas A-trupp på riktigt allvar och spelade totalt 46 elitseriematcher. Jonas avslutade dock säsongen med att vinna JSM-guld.
2007/08 gjorde han sin senaste elitseriesäsong och totalt har han spelat 112 elitseriematcher och gjort elva poäng, varav fyra mål.

Sommaren 2008 flyttade han till Nordamerika där han nu gjort totalt tre säsonger. Något spel i NHL med Phoenix Coyotes har det dock inte blivit utan Jonas har hållit till i AHL och San Antonio Rampage.
– Första året så kändes det som att jag var riktigt nära att ta en plats i Phoenix. Sedan har de två senaste säsongerna inte varit lika kul med skador som förstört det. Men det har ändå varit en nyttig erfarenhet att vara i Nordamerika och spela, säger Jonas Ahnelöv.

Jonas har nu skrivit ett kontrakt med MODO Hockey som sträcker sig över säsongen 2012/13.
– Det känns riktigt bra. Jag fick en fin bild av MODO Hockey när jag var och hälsade på. Det är ett härligt driv i föreningen - det märks att man vill åstadkomma någonting. Laget ser spännande ut med flera unga spelare som vill framåt i sina karriärer, säger Jonas och fortsätter:
– Jag är glad över att ha fått den här möjligheten. MODO Hockey är en klubb som fostrat massor av spelare genom årens lopp. Det är faktiskt riktigt häftigt när man läser alla namn på spelare de exporterat till NHL.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en mer defensiv back än offensiv. Jag försöker spela enkelt och hårt. Är ganska rejäl i allting. Man kan väl säga att jag är en spelare som gör smutsjobbet.
Som person?
– Brukar ha lätt för att anpassa mig. Jag hoppas att jag uppfattas som glad, snäll och ödmjuk.

Jonas ansluter till MODO Hockey i början av kommande vecka.
– Det ser jag fram emot. Det här ska bli riktigt kul och inspirerande, avslutar MODO Hockeys senaste nyförvärv Jonas Ahnelöv.

Fakta
namn: JONAS AHNELÖV.
position: BACK.
skjuter: VÄNSTER.
född: 11 DECEMBER 1987, HUDDINGE.
längd: 190 CM.
vikt: 97 KG.
moderklubb: FLEMINGSBERGS IK.
övriga klubbar: HUDDINGE IK, FRÖLUNDA HC, SAN ANTONIO RAMPAGE.
landskamper: 22 J, VARAV ETT JVM.
kontraktstid: 2 ÅR.

- MODO HOCKEY MEDIA * Patrick Edlund, redaktör modohockey.se * Hasse Andersson 2011-06-01 10:03 -