Återtagen ledning i matchserien
Publicerad: 2023-03-21
MATCHRAPPORT
Det är fördel MoDo igen i kvartsfinalserien mot AIK, detta sedan vi på bortaplan inkasserat en ny seger och nu klivit upp till en 2-1-ledning totalt. Slutresultatet skrevs till 4-3 i MoDo-favör.

Det kom att bli en händelserik afton på Hovet i Stockholm och en som blev relativt sönderryckt av utvisningar. Det var just med spelare på botbänken som vi släppte in mål i matchen, AIK:s samtliga tre mål kom nämligen i powerplay. För vår del blev det bara ett mål i numerärt överläge, Adam Petterssons viktiga mål i slutet av andra perioden, som betydde 3-2 till MoDo.

Det var tredje gången i matchen som vi tog ledningen, dessförinnan hade nämligen Theo Jacobsson (1-0) och Mikkel Aagaard (2-1) hittat rätt och satt oss i förarsätet.

I tredje perioden kom matchavgörandet i efterdyningarna av ett powerplay, när David Bernhardt stänkte in pucken högt med ett mäktigt skott.

AIK reducerade i spel sex mot fyra men vi kunde hålla undan och ta en skön seger och alltså ledningen i matchserien.

TRÄNARKOMMENTAR

Mattias Karlin:

– Jag är väldigt nöjd med fem mot fem-spelet, jag tycker att vi är bättre än dem där i tre perioder. Däremot så är disciplinen för dålig och vårt PK är för dåligt. Jag tycker att disciplinen har varit rätt bra i de två första matcherna men då har inte spelet varit lika bra som i dag, så det gick lite emot varandra där.

– Vi tävlar mer, åker mer skridsko och funderar inte lika mycket. Det har varit lite trögt de två första matcherna och vi har pratat om att få upp farten för det är lite av vårt DNA.

Ni hittar intervjuer med Karlin, Jacobsson, Aagaard och Woods i MoDo Channel.

MATCHFAKTA

AIK-Modo Hockey 3–4 (2–2, 0–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (2.21) Theo Jacobsson (Oscar Pettersson, Helmer Styf), 1–2 (17.38) Mikkel Aagaard (Erik Jinesjö Karlsson).

Andra perioden: 2–3 (16.24) Adam Pettersson (Marcus Vela, Riley Woods) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–4 (12.01) David Bernhardt (Riley Woods, Pontus Näsén).

Skott: 20-26.

Publik: 6018.

NÄSTA MATCH

Serien stannar kvar i Stockholm och på Hovet; nästa uppgörelse sker på torsdag kväll med nedsläpp klockan 19.00.

NÄSTA HEMMAMATCH

På lördag är det dags för kvartsfinal 5 i Hägglunds Arena och vi hoppas att just du vill komma och stötta MoDo Hockey på plats! Förtur på biljetter har gått ut till säsongskortsinnehavare, partners och tidigare biljettköpare och från 12.00 på onsdag är alla biljetter tillgängliga för allmänheten på vår biljettsida.