Filip Hasa till MODO Hockey

30 april 2021 12:03
Herr

Backtalangen Filip Hasa har skrivit ett kontrakt för de två kommande åren, det presenterade sportchef Henrik Gradin under fredagens livesändning i MODO Channel. ”En skicklig back som har tagit stora steg de senaste åren, ska bli väldigt roligt att följa hans utveckling i MODO Hockey”, kommenterar Gradin.


Backen Filip Hasa, som fyller 21 år om drygt en vecka, har Enköpings SK som moderklubb och MODO Hockey kan idag presentera att han ansluter till klubben. Filip har gått vägen från Enköping till Frölundas juniorverksamhet, där han var fyra säsonger och hann med ett SM-guld på J18-nivå.

— Filip är en smart välutbildad back som kommit in i seniorhockey på ett mycket bra sätt. Han är spelskicklig och skridskostarkt som tävlar hårt varje dag. Det ska bli väldigt roligt att följa hans utveckling, kommenterar Henrik Gradin.

”Offensiv uppsida”

Inför säsongen 19/20 lämnade han västkusten och anslöt till Almtuna, där han varit de två senaste säsongerna och tagit stora kliv och utvecklat sitt spel. Under de två säsonger han gjort i HockeyAllsvenskan har han stått för 34 poäng på 103 matcher.

— Jag har alltid varit en offensiv back med bra klubbteknik som kan göra skillnad på isen genom ett avgörande pass eller liknande. Under den senaste säsongen har jag även utvecklats defensivt och varit en tvåvägsback med en offensiv uppsida, säger Filip Hasa och fortsätter:

— Känns fantastiskt roligt att komma till MODO, vill ta nästa steg i min utveckling och det känner jag att jag kan få i MODO Hockey. Har fått en väldigt bra bild av hur klubben ska arbeta framåt och vi har ett spännande lagbygge på gång.

— Ser verkligen fram emot att ansluta till laget nu i början av maj och sätta igång försäsongsträningen, har hört mycket gott om Örnsköldsvik så det ska bli kul att lära känna staden också, avslutar Hasa.

Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2022/2023.

Kontraktsöversikt 2021/2022