Nya ansikten i juniorlagens staber 22/23

1 juli 2022 16:00
NYHET

Det blir en del förändringar på ledarsidan i MoDo Hockeys juniorled. Bland annat kliver Tobias Jansson in som ny huvudtränare för J18-laget och den tidigare spelaren Tommy Enström blir assisterande.


MoDo Hockey gör ett antal förändringar på ledarsidan i juniorlagen inför säsongen 2022/2023. Sebastian Byström har klivit av sin roll som huvudtränare för J18-laget och Lars Jansson, som assisterat i J20-laget, har också tackat för sig efter många års tjänst.

Ersättare för Sebastian blir Tobias Jansson, som flyttar hem från Stockholm för att ta sig an rollen som huvudtränare för MoDo Hockeys J18. Jansson, som fyller 27 i nästa vecka, var den gångna säsongen huvudtränare för Nackas J18.

– Det ska bli fantastiskt kul att komma hem, till den stad där man vuxit upp och den klubb som man har vuxit upp med. Det känns som en bra utmaning och bilden jag har fått är att MoDo som organisation mår bra, jag har fått jättebra intryck, säger Tobias Jansson.

Jansson, som har KB65 som moderklubb, har studerat tränarprogrammet vid GIH, Gymnastik- och idrottshögskolan. Utöver rollen i Nacka har han hunnit med en roll på ungdomssidan i Djurgården, en säsong med Hammarby i division 1 och dessutom varit scout för Leksand under en säsong.

– Jag har samlat på mig olika typer av erfarenhet och jag tror att det kommer att vara användbart i min nya roll hos MoDo, säger Jansson.

Vid sin sida kommer han att ha en assisterande tränare som är allt annat än obekant i MoDo-sammanhang. Tommy Enström, som la skridskorna på hyllan inför den gångna säsongen, ska kampera ihop med Jansson.

– Vi har haft ett par bra samtal där vi snackat ihop oss och jag tror att vi kommer att komplettera varandra bra. Tommy är lugn av sig och jag lite mer energisk, det känns som att det kommer att bli en bra kombo.

Även i J20-laget blir det alltså lite ny – eller snarare nygammalt – då Lars Jansson klivit av. In som assisterande tränare kommer istället Thomas Högström, som har ett långt förflutet i MoDo Hockey och som de senaste säsongerna tränat Sundsvall Hockey i Hockeyettan.

Därtill kan vi lägga ett nytt namn på U16-sidan, och det är också ett bekant ansikte i form av Johan Nilsson, som kommer att vara assisterande tränare till David Gunnarsson.

– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen till ungdoms- och juniorlagen. Det känns som att vi har en stabil och bra grund att stå på och goda förutsättningar kring utvecklingen av våra unga spelare, säger Niklas Nordgren, sportchef på juniorsidan i MoDo Hockey.