MODO Hockey förlänger tre år med Emil Molin och Tobias Ericsson

5 januari 2017 11:39

MODO Hockey kan idag meddela två kontraktsförlängningar där Emil Molin och Tobias Ericsson skrivit kontrakt som gäller tre ytterligare säsonger, till och med säsongen 2019/2020. ”Det är ett viktigt steg för MODO Hockey att bygga en stomme av spelare för framtiden där både Molin och Ericsson tidigt visat att de är just spelare att bygga kring”, kommenterar MODO Hockeys Andreas Johansson.


Emil Molin kom till MODO Hockey inför säsongen och har på 32 matcher svarat för 26 poäng genom 12 mål och 14 assist. Fyra av målen har kommit i powerplay, tre av målen har varit matchvinnande och Molin har +9 i plus/minus-statistiken.

– Emil kom hit och försäsongstränade hårt med oss under hela sommaren och visade tidigt att han är en professionell spelare som hela tiden utvecklas och vill utvecklas. Han har blivit en viktig spelare för oss under säsongen och visat utveckling såväl i det offensiva spelet som i det defensiva. Vi är väldigt glada att han vill fortsätta sin karriär i MODO Hockey, kommenterar Andreas Johansson.

”En rutinerad spelare som spelar smart över hela isen”

Tobias Ericsson anslöt till MODO Hockey i början av November och har på 11 matcher svarat för 7 poäng genom 2 mål och 5 assist. Ericsson har spelat center men intagit sin naturliga backposition i powerplay.

– Ericsson är en rutinerad spelare och har visat att han är en bra skridskoåkare som spelar smart över hela banan. Han har även naturliga ledaregenskaper och är i rätt ålder och tillför mycket även utanför isen. Ericsson med familj trivs väldigt bra i Örnsköldsvik och vill vara med på resan framåt tillsammans med MODO Hockey, vilket vi tycker känns väldigt bra, avslutar Andreas Johansson.