Välkommen, Adam Pettersson!
Publicerad: 2022-06-12
HERR
Adam Pettersson, med över 500 SHL-matcher i bagaget, ansluter till MoDo Hockey. Forwarden har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger, till våren 2025. Det känns väldigt inspirerande", säger han.

Adam Pettersson, som fyllde 30 år i januari, är fostrad i Skellefteå AIK och representerade moderklubben ända fram till 2020 (bortsett från två sejourer som utlånad till Sundsvall i HockeyAllsvenskan). Han vann SM-guld med Skellefteå både 2013 och 2014.

De två senaste säsongerna har han spelat för Brynäs i SHL och totalt har det blivit 532 matcher i högsta ligan genom åren. Lägg därtill 87 slutspelsmatcher.

Rutinerad, var ordet.

Nu har han signerat ett avtal med MoDo Hockey som sträcker sig ända fram till 2025. I nuvarande trupp är det Pettersson och Sebastian Ohlsson som har så långa kontrakt.

– MoDo är inne på en resa som känns väldigt inspirerande att vara med på. Det här är en utmaning och en möjlighet som jag är övertygad om kommer att passa mig bra, säger Adam Pettersson.

En del rutin från HockeyAllsvenskan finns alltså och på sina sejourer i Sundsvall Hockey 2010-2012 gjorde en ung Pettersson 32 poäng på 63 matcher. Det senaste decenniet har han dock hållit hus i SHL.

– Vi är väldigt glada över att ha kommit överens med Adam. Han är pålitlig och har också en stor dos erfarenhet, vilket vi vill addera till vårt lag. Vi tror också att han har många bra år framför sig, säger MoDos sportchef Henrik Gradin.

Håll utkik här på sajten lite senare, efter en längre intervju med Adam Pettersson.

Kontraktsöversikt inför säsongen 2022/2023.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist