Daniel Sylwander klar för MODO Hockey

12 april 2018 13:07
Herr

MODO Hockey har gjort klart med nästa nyförvärv. Daniel Sylwander kommer närmast från Rögle BK och har skrivit på för de kommande två säsongerna. "Sylwander är en kille med otrolig rutin, trots sin ringa ålder. Vi får en spelare med bra storlek, som kommer till jobbet varje dag", kommenterar sportchef Micke Sundlöv.


25-åriga Daniel Sylwander har representerat Rögle BK hela sin karriär och har hunnit med 336 matcher i HockeyAllsvenskan och SHL. Under den tiden har han varit med två gånger när och tagit med Rögle BK upp i högsta serien.

– Sylwander vet vad som krävs och vilken underbar känsla det är att ta klivet upp. Något han kommer kunna förmedla till oss. Sedan känner Björn Hellkvist honom utan och innan och det känns jättetryggt för både mig och MODO Hockey, säger Micke Sundlöv.

För Daniel Sylwander blir det en annorlunda upplevelse att komma till en ny förening, då han alltid tillhört Rögle.

– Det var en väldigt speciell känsla precis när det var klart att det inte blev någon fortsättning i Rögle. Men med lite distans så vet jag att jag kommer utvecklas mycket både som människa och hockeyspelare i MODO, säger Sylwander och fortsätter:

– Det blir en härlig utmaning att komma till Övik och jag tror att jag kommer kunna bidra mycket då jag har varit med om de här situationerna förr.

Björn Hellkvist tränade Rögle BK så sent som säsongen 2012/2013 och så Daniel och Björn känner varandra väl sedan tidigare, något som spelade in i att valet föll på MODO Hockey.

– Det var absolut en stor del i beslutet att jag haft Björn som tränare tidigare det året vi gick upp i SHL. Jag gillar hu han vill spela hockey och så som han spelar

Sylwander ser väl fram emot att ansluta till MODO Hockey i början av Maj.

– Det ska bli väldigt roligt. Det är en hockeytokig stad och det kommer bli en fantastisk utmaning. Det är en anrik förening som jag har haft bra koll på och följt ända sedan man var lite, avslutar han.

Kontrakt är skrivet över två säsonger till 2019/2020.

Till MODO Channel