Roadtripen startar i Kristianstad
Publicerad: 2023-03-01
INFÖR MATCH
Det finns tolv poäng kvar att spela om i HockeyAllsvenskan för MoDo Hockey och tre av dessa är inom räckhåll i Kristianstad på onsdagskvällen.

Vi skriver onsdag den 1 mars i kalendern och HockeyAllsvenskan är sannerligen inne på upploppet. Fyra matcher återstår och för MoDo blir det ett race mot Björklöven och Mora om seriesegern. Umeålaget har passerat oss i tabellen och ligger en poäng före på förstaplatsen, men har å andra sidan spelat en match mer och på onsdagskvällen har vi chans att återta vår serieledning.

Veckans roadtrip inleddes på tisdagen och efter ett pitstop i Jönköping reser laget vidare söderut på onsdagen, med destination Skåne och Kristianstad. För motståndet i kväll står ett KIK som dels tävlar om en slutspelsplats och dels jagar poäng för att slippa dras in i kvalstriden.

Lagen har mötts tre gånger hittills under vintern och MoDo har vunnit två av dessa matcher, däribland i Kristianstad i december. Senast lagen möttes drog KIK det längsta strået efter straffar.

För MoDos del är det ett antal spelare på frånvarolistan. Oscar Pettersson drabbades av ett matchstraff senast mot Djurgården och domen kom på tisdagen; 5 matchers avstängning. Det innebär att OP missar återstående fyra grundseriematcher och en kvartsfinal.

Saknas gör även Josef Ingman som får stå över av disciplinära skäl efter två filmningar mot just DIF. Marcus Vela är fortsatt borta, liksom Josh Dickinson. Dessa två kan förhoppningsvis vara tillbaka inom en snar framtid.

Är du på plats i Kristianstads Ishall på onsdagskvällen? Då vill vi informera om att hemmaklubben har beslutat om ett förbud för flaggor och tifon på läktarplats.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist