Nathalie Lidman klar för MODO Hockey
Publicerad: 2018-09-15
Dam
Under lördagsförmiddagen stod det klart att MODO Hockey gjort klart med backtalangen Nathalie Lidman. Den unga backen kommer senast från Luleå/MSSK där hon under förra säsongen vann både SM-guld och JVM-silver med landslaget. "Det är jättekul att få hit Nathalie som är en stor svensk talang och vi är glada att hon vill komma till MODO för att fortsätta sin utbildning", säger Björn Edlund.

17-åriga Nathalie Lidman har större delen av sin karriär spelat i Luleå/MSSK, men nu står det alltså klart att hon ansluter till MODO Hockey.

  • Först och främst känns det jättekul att få hit Nathalie, det är en extremt mogen spelare för sin ålder. Hon är ju bara 17 år så hon är fortfarande väldigt utvecklingsbar. Det är en stor talang och nu är det upp till henne och oss att förvalta det, säger Björn Edlund.

Lidman själv är väldigt förväntansfull och spänd över de nya utmaningarna som väntar.

– Det känns jättekul och väldigt spännande. Det är klart att jag kommer sakna mina gamla lagkamrater i Luleå. Men av det jag sett från MODO Hockey som förening och lag så vet jag att jag kommer trivas jättebra här, säger Lidman och fortsätter:

– Det kändes självklart efter mitt besök hos MODO. Jag snackade med Björn och han berättade att de vill utveckla unga spelare, så det kändes som ett roligt gäng och en fin miljö att vara i.

Som spelare beskriver Nathalie sig själv som en trygg spelare som är bra i båda ändarna av isen.

– Jag skulle säga att jag är en väldigt lugn och trygg spelare med pucken. En tvåvägsback som tycker om att vara offensiv men jag är även bra som en defensiv back, jag skulle säga att jag är en trygg spelare, säger hon.

Varmt välkommen till MODO Hockey, Nathalie!

Kommunikatör, MODO Hockey Robin Hedqvist