Förlust borta mot Timrå i försäsongspremiären
Publicerad: 2017-08-11

MODO Hockey gästade på fredagskvällen Timrå IK för säsongens första länsderby, då de båda lagen inledde försäsongsmatchandet. Det blev till slut förlust för MODO Hockey med 3-2 där bortalagets mål gjordes av Tim Wahlgren och Marcus Oskarsson.

Det blev en klassisk försäsongsmatch när MODO Hockey gästade Timrå IK för säsongens första match för de båda lagen. Gästande MODO började matchen bäst och hade de flesta chanserna och redan efter drygt fyra minuter gav Tim Wahlgren MODO ledningen på sin egen retur. Wahlgren spelades fram av Victor Öhman.

MODO Hockey hade ett par bra chanser till under perioden, framför allt hade Victor Öhman en jättechans då han fick öppet mål men från snäv vinkel missade han målet. Ju längre perioden led jämnade Timrå ut spelet och i slutet av perioden kvitterade man till 1-1, ett resultat som stod sig perioden ut.

Tung andraperiod för MODO

Hemmalaget kom ut starkare i den andra perioden och satte högre press på MODO Hockey. När Timrå fick chansen att spela fem mot tre i två fulla minuter orkade till slut inte MODO stå emot, då en styrning framför mål ställde en chanslös Erik Hanses i MODO Hockeys mål.

Med knappt fyra minuter kvar av perioden utökade Timrå till 3-1 i ett skede i matchen där gästerna hade skapat ett par bra anfall och var på väg in i matchen. Målet gjorde att MODO Hockeys uppryckning kom av sig något och 3-1 var ställningen efter två perioder.

Uppryckning i tredje

MODO inledde den tredje perioden klart bättre än Timrå och efter sex minuter fick man chansen att spela power play, ett power play som man utnyttjade på bästa sätt då Marcus Oskarsson hittade rätt från blålinjen, framspelad av Emil Molin och Patrik Karlkvist.

Under resten av perioden jagade MODO Hockey kvittering men närmare än 3-2 kom aldrig bortalaget utan Timrå gick vinnande ur säsongens första länsderby. Den 30:e augusti är det chans till revansch för MODO Hockey då lagen återigen möts, då som en del av SCA-cupen.

Innan dess väntar två stycken bortamatcher de kommande veckorna, då MODO nästa torsdag möter Luleå och torsdagen där efter möter man Skellefteå i Piteå. Lördagen den 26:e augusti spelar MODO Hockey hemma mot Björklöven, även den som en del av SCA-cupen.