Michela Cava klar för spel i MODO Hockey

24 maj 2017 12:45

MODO Hockey har idag kontrakterat centern Michela Cava för den kommande säsongen i SDHL. Cava kommer senast från spel i den kanadensiska ligan CWHL där hon representerade Toronto Furies och svarade för 14 poäng på 24 spelade matcher. ”Michela Cava var på väg till MODO Hockey redan den förra säsongen men valde då att testa på spel i Kanada. Vi är väldigt glada att komma till den här lösningen nu då hon är en bra center både offensivt och defensivt”, kommenterar MODO Hockeys sportchef och huvudtränare Björn Edlund.


Michela Cava, 23, är klar för spel i MODO Hockey den kommande säsongen. Cava kommer från Kanada och har under college representerat både Connecticut och Minnesota-Duluth för totalt 88 poäng, 42 mål och 46 assist, över 138 spelade matcher. Inför den förra säsongen flyttade Cava från Minnesota till Toronto och spel i Toronto Furies där hon svarade för 6 mål och 8 assist för 14 poäng för en andra plats i lagets interna poängliga. Cava blev även uttagen för spel i All-Star matchen i CWHL.

– Vi har länge varit på jakt efter en center och har nu hittat en spelare som är en väldigt stark skridskoåkare, en bra tekare och kommer att bidra såväl offensivt som defensivt. Michela Cava är dessutom högerskytt vilket även är en fördel, inte minst i en powerplay-uppställning, kommenterar Björn Edlund.

Kontraktet med Michela Cava gäller för säsongen 2017/2018.

Säsongskort SDHL 2017/2018

MODO Channel med Björn Edlund 24/5