Allemoz's hattrick gav seger mot Göteborg
Publicerad: 2020-09-12
Dam
Bästa möjliga inledning på säsongen, det var vad MODO Hockey fick när SDHL startade på lördagsaftonen, då det blev seger borta mot Göteborg HC med 5-1. Tre av målen stod Marion Allemoz för och Maja Grundström och Lore Baudrit stod för ett mål vardera.

MODO Hockey inledde säsongen i SDHL med att möta Göteborg HC under lördagen, en match mellan de två lagen som föregående säsong slutade nia respektive tia i serien. Gästande MODO tog direkt tag i taktpinnen och var det spelmässigt bättre laget och man hade också de bästa chanserna. Den sista skärpan saknades dock och det dröjde ända till klockan stod på 14:50 förrän matchens första mål kom.

I powerplay, direkt på tekning, så skapade MODO Hockey en farlig chans när Paula Bergström sköt från sin backposition och Mariam El-Mahmadi styrde skottet i stolpen. Pucken dansade på mållinjen och Maja Grundström höll sig påpassligt framme och petade in ledningsmålet för MODO.

Marion Allemoz med hattrick

Ledningen med 1-0 stod sig perioden ut för MODO och i den andra perioden var det fortsatt gästerna som hade det mesta av spelet och även målchanserna. Marin Allemoz var en förgrundsfigur i den andra perioden och exakt fem minuter in så gjorde honsitt första mål i matchen då hon frispelades av Paula Bergström och på friläget avslutade Allemoz kliniskt för 0-2.

MODO fick sedan chansen i spel fem mot tre men utan att göra mål, men kort där efter i spel fyra mot fyra så stod Marion Allemoz för sitt andra mål då hon fick pucken av Mina Waxin och Allemoz kunde på egen hand bryta sig fram och göra 0-3.

Innan perioden var över hade Göteborg gjort sitt första mål i matchen, ett mål som kom i powerplay.

MODO kontrollerade tredje perioden

Göteborg hade svårt att skapa några riktigt heta chanser i den tredje perioden och de chanse som uppstod hanterade Klara Peslarova i MODO Hockeys mål på ett strålande sätt. I stället för en jakt på reducering från hemmalaget fick vi se ett MODO som kontrollerade tillställningen fullständigt och utökade sin ledning under de sista 20 minuterna.

Lore Baudrit tog hand om pucken efter en offensiv tekning och dribblade förtjänstfullt in 1-4 i mitten av tredje perioden och med drygt tre minuter kvar på matchen så gjorde Marion Allemoz sitt tredje mål i matchen och fullbordade därmed hattricket för 1-5, ett resultat som stod sig matchen ut.

HV71 väntar på söndag

Tre poäng i premiären och en härlig start. Nu är det kort vila innan det redan i morgon söndag väntar ny match i SDHL för MODO Hockey. HV71 står för tufft motstånd men vi går för en ny seger.