Södergran hjälte efter vändning mot SSK
Publicerad: 2023-03-08
MATCHRAPPORT
Det blev en skön seger hemma i Hägglunds Arena på onsdagskvällen. Södertälje betvingades med 3-2 sedan Emil Wahlberg och Johan Södergran vänt på steken målmässigt i den avslutande perioden.

MoDo öppnade matchen på ett positivt sätt men det var dessvärre gästerna som tog ledningen, mot slutet av första perioden. I andra klev sedan Theodor Niederbach fram och jämnade ut siffrorna efter ett distinkt avslut i ett friläge. Josef Ingman stod för en vacker framspelning och Niederbach gjorde inget misstag.

Säg dock den lycka som varar för evigt; efter ett matchstraff på August Berg tog SSK ledningen i powerplay och det var i en uppförsbacke som MoDo klev in i tredje perioden.

Där la hemmalaget dock i en växel till och lyckades hittade vägen till segern och tre poäng. Emil Wahlberg lyfte in pucken och lyckades få in 2-2 och med ett mycket vackert avslut såg Johan Södergran till att sätta 3-2 och ordna vinsten till MoDo.

Serieledningen är därmed intakt inför slutronden på fredag.

EFTERSNACK

Se Eftersnack i MoDo Channel Premium där vi i vanlig ordning snackade ner händelserna i matchen. Därtill blev det intervjuer med Emil Wahlberg, Mattias Karlin, Josef Ingman och Johan Södergran.

{!A}

MATCHFAKTA

MoDo-Södertälje 3–2 (0-1, 1-1, 2-0)

Andra perioden: 1–1 (22:21) Theodor Niederbach (Josef Ingman).

Tredje perioden: 2–2 (45:29) Emil Wahlberg (Josef Ingman, Nick Halloran), 3–2 (52:23) Johan Södergran (Adam Pettersson, Sebastian Ohlsson) .

NÄSTA HEMMAMATCH

Nu väntar grundseriens sista match i Hägglunds Arena på fredag, när BIK Karlskoga kommer på besök. Vi leder serien med två poäng och har alltså allting i egna händer inför omgång 52. Ditt stöd på läktaren är ovärderligt och vi hoppas att du vill komma och stötta oss när toppstriden avgörs!

Säkra din plats redan nu, här på vår biljettsida.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist