En poäng efter sur avslutning mot LHC
Publicerad: 2023-01-05
MATCHRAPPORT
Det blev en poäng i årets första match i SDHL efter 4-5 borta mot Linköping. De tre poängen var inom räckhåll länge men försvann i slutsekunderna och vi laddar nu om inför fredagen.

Det blev en målrik tillställning i Stångebro Ishall. Linköping tog ledningen i powerplay men sedan var det ett synnerligen effektivt MoDo som kopplade grepp om händelserna. Wilma Sundin nätade från nära håll, Jaycee Magwood överlistade hemmamålvakten och Lina Ljungblom pricksköt i krysset vilket ledde till en 3-1-ledning innan första periodens slut.

20 minuter senare var det samma distans mellan lagen då LHC först reducerat och Jennifer Wakefield sedan förvaltat ett friläge i slutminuten.

Dessvärre var det utjämnat vid full tid. Med drygt tre minuter kvar kom 3-4 och i en vild forcering i slutet, med sex utespelare på isen mot MoDos fyra, så lyckades Linköping nå en kvittering. Och som om det inte vore nog så avgjorde hemmalaget tidigt i förlängningen.

Två poäng till LHC, en poäng till MoDo som nu blickar framåt och fokuserar på att revanschera sig i fredagens bortamatch mot Djurgården.

MATCHFAKTA

Linköping-MoDo 5–4 (1-3, 1-1, 2-0, 1-0)

Första perioden: 1-1 (9.17) Wilma Sundin (Lina Ljungblom, Jaycee Magwood), 1-2 (13.42) Jaycee Magwood (Lina Ljungblom, Mariam El-Mahmadi), 1-3 (16.42) Lina Ljungblom (Brooke Hobson).

Andra perioden: 2-4 (19.25) Jennifer Wakefield (Wilma Sundin).

Skott: 25-24

NÄSTA MATCH

På fredagen, trettondagen, fortsätter roadtripen alltså med en match mot Djurgården på Stora Mossen. Nedsläpp sker klockan 15.00 och matchen går att se i C More.