Mariam El-Mahmadi återvänder till MODO Hockey

4 augusti 2020 09:42
Dam

MODO Hockey kan idag presentera att Mariam El-Mahmadi är tillbaka i föreningen. ”Det är grymt kul att Mariam väljer att komma hem till MODO igen efter några år på vift”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Björn Edlund.


Mariam El-Mahmadi har Söderhamn/Ljusne som moderklubb men har sedan tidigare representerat MODO Hockey från säsongen 2013/2014 i såväl division 1 som i SDHL. Efter fem raka säsonger i MODO lämnade El-Mahmadi för Djurgårdens IF innan hon den senaste säsongen representerade Brynäs IF i SDHL. Det står nu klart att El-Mahmadi är klar för en återkomst i MODO.

– Mariam är en spelare som jag tycker har lagt till ytterligare en dimension i spelet under de senaste säsongerna där hon agerar tryggt över hela banan, har en bra teknik och kan fördela spelet bra. Det ska bli väldigt roligt att arbeta tillsammans igen, kommenterar sportchef Björn Edlund och avslutar:

– Vi har så klart haft ett extra öga på henne under tiden hon har spelat för andra klubbar. Vi kommer att använda henne som center den kommande säsongen där vi tror att vi kan få ut som mest av henne. Som försvarare kan hon använda sin teknik, men som center vill vi att hon ska vara ett nav och leverera puckar till medspelarna.

Kontraktet mellan MODO Hockey och Mariam El-Mahmadi gäller för den kommande säsongen i SDHL 2020/2021.

Fler klipp i MODO Channel