Amanda Ahlm slutar i MoDo – satsar på civil karriär
Publicerad: 2021-08-21
Det blir ingen fortsättning i MoDo för Amanda Ahlm. Den 18-åriga forwarden har av personliga skäl bestämt sig för att sluta med ishockey och satsar nu på sin civila karriär.

Amanda Ahlm kommer ursprungligen från Skara i Västergötland och har Skara IK som moderklubb. Inför säsongen 2018/2019 kom hon till Örnsköldsvik och MoDo Hockey, och trots sin unga ålder hann hon med 15 SDHL-matcher och sex slutspelsmatcher under debutsäsongen hos oss.

Den gångna säsongen blommade hon ut ordentligt och noterades för totalt 15 poäng på 34 tävlingsmatcher.

Tanken var också att hon skulle spela för MoDo även denna säsong – i somras blev det klart med ett nytt ettårskontrakt.

18-åringen har dock av personliga skäl kommit på andra tankar. Hon vill nu lägga ishockeyn åt sidan och fokusera på sin civila karriär. Det är någonting som vi i MoDo Hockey både förstår och respekterar. Dialogen har varit god och vi och Amanda Ahlm skils åt i samförstånd.

– Ishockey är inte allting här i livet och människan måste komma först i alla lägen. Det är synd att Amanda inte vill fortsätta spela, för hon har varit en viktig del av vårt lag, men samtidigt har vi full förståelse för hennes beslut. Vi önskar henne all lycka i framtiden, säger MoDos huvudtränare Björn Edlund.

Amanda Ahlm:

– Jag är nöjd över alla de år jag representerat MoDo. Jag kommer att sakna klubben och alla mina lagkamrater. Nu är det dock dags för mig att gå vidare och lägga fokus på annat.

I och med att Ahlm nu försvinner ur truppen startar jakten på ytterligare en forward, för att fylla den lucka som uppstår.

– Vi tittar hela tiden på marknaden och har en del krokar ute. I nuläget går det inte att säga när vi kan knyta till oss något nyförvärv, men ambitionen är att göra det så fort som möjligt, säger Björn Edlund.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist