MODO reste sig efter svag start - Sylwander tvåmålsskytt
Publicerad: 2020-12-18
Det började i moll, tog sig, och slutade i dur. Så kan man sammanfatta MODO Hockeys förehavanden i Nelson Garden Arena ikväll när Tingsryd besegrades med 4-2. ”Skönt att hoppa upp igen och ta en trepoängare. Det är inte något skönspel ikväll utan den här segern sorterar vi in under kategorin krigarinsats”, summerar Pär Styf.

När MODO Hockey ikväll mötte Tingsryd så såg det inledningsvis ut på samma sätt som det gjort så många gånger tidigare den här hösten. MODO Hockey ställde till det för sig själva genom att både göra misstag och ta utvisningar. Hemmalaget var inte heller sena att utnyttja det som man bjöds på. Redan efter 61 sekunders spel gjorde Tingsryd 1-0.

– Vi är otroligt passiva och ängsliga. Vi åker inte skridskor, vi pressar dem inte utan ger dem all tid i världen. När vi själva har puck så är vi alldeles för långsam, säger Pär Styf om matchinledningen.

"Otroligt viktigt mål för oss"

MODO Hockey kom in i matchen under andra halvan av inledningsperioden och när man fick möjligheten i power play så tog man också tillvara på det. I samma stund som Tingsryd blev fulltaligt så svarade Daniel Sylwander för en bra individuell prestation framför målet och skickade in kvitteringspucken assisterad av Johan Harju och Jesper Lindgren.

– Det var ett otroligt viktigt mål för oss. Innan matchen hade vi också pratat om att vad som än händer så ska vi tugga på i minst 60 minuter, säger Styf.

"Släpper ned axlarna"

I mittperioden var det ett helt annat MODO Hockey som äntrade isen. Det var beslutsamhet och man tryckte tillbaka Tingsryd rejält. Drygt sex minuter in i perioden kom också målmässig utdelning när Kalle Jellvert hittade rätt, återigen var det Johan Harju som assisterade.

– Vi släpper ned axlarna. Vi har fart i det vi gör och vi vårdar pucken på ett bra sätt. Då får Tingsryd också stora problem, konstaterar Styf.

"Vi kämpar och alla är med och bidrar"

Tredje perioden startade på bästa möjliga sätt för MODO Hockey. Daniel Sylwander blev tvåmålsskytt när han tog tillvara på en retur och skickade in pucken som satte MODO Hockey i tvåmålsöverläge. Målet kom för övrigt i power play. Strax därefter kom också 4-1 sedan Edwin Hedberg efter en snabb spelvändning pricksköt in pucken. Jeremias Lindewall fick chansen att öka ledningen ytterligare men han fick se sin straff räddas. Istället reducerade Tingsryd och i slutskedet jagade de ytterligare mål men MODO Hockey höll undan och vann med 4-2.

– Kanske blir vi lite för försiktiga i slutperioden. Vi får också för långt lag. Men vi kämpar matchen ut och alla är med och bidrar, säger Styf.

Anthony Peters ska också nämnas för sin prestation. Han kom upp med flera vassa räddningar i viktiga lägen. Nöp exempelvis frilägen i både första perioden och i den andra.

Direkt efter matchen bussade MODO Hockey med destination Jönköping där man övernattar. I morgon åker man sedan vidare till Stockholm där den här bortaturnén avslutas på söndag i Hovet när AIK står för motståndet.