Karlin inför semifinal nummer två
Publicerad: 2022-04-11
SLUTSPEL 2022
MoDo Hockey gick vinnande ur den första striden i semifinalserien mot Björklöven. Nu väntar ett nytt möte – än en gång i Hägglunds Arena. – Vi ska försöka förbättra några saker och behålla några saker, säger huvudtränare Mattias Karlin.

Ja, MoDo fick en bra start på matchserien mot Björklöven i lördags. Slutresultatet skrevs till 4–1, sedan hemmalaget blixtrat till och gjort två mål i den första perioden och sedan utökat till både 3–1 och 4–1 efter att gästerna fått in en reducering.

Mattias Karlin sammanfattar matchen så här:

– Den startar ganska avvaktande, vilket väl syns på skotten också. Sedan när vi gör 1-0 blir det lite mer offensiv i det hela och det var skönt med en 2–0-ledning inför andra.

– Sedan gör de tyvärr mål direkt i sitt powerplay (i andra perioden). Där och då bytte vi ganska mycket chanser med varandra, det var fram och tillbaka. Vi gör 3-1 men det var ”lite för mycket av det goda” ändå, leder man med 3–1 vill man inte byta så stora chanser.

– I tredje kommer vi ut och är lite för statiska, vi petar i försvarsjobbet framför allt. Vi får ingen fart i grejerna och vinner inte kamperna, vilket gör att vi är fast i egen zon första fem minuterna. Därför tar vi en timeout, för att lugna ner det hela, peppa upp spelarna och rycka tag i det. Jag tycker att det får bra effekt och sedan städar vi av det rätt så bra i tredje perioden.

På det stora hela är Mattias Karlin och resten av ledarstaben i alla fall belåten med hur det såg ut i det första mötet. Nu väntar ytterligare ett möte i Hägglunds Arena på måndagskvällen och inför det så har MoDo hunnit gå igenom händelserna från det första mötet både en och två gånger.

– Vi tittar på både bra och mindre bra saker som vi kan rätta till, säger Mattias Karlin, utan att gå in på några specifika detaljer – är det slutspel så är det…

Stödet på hemmaplan gick inte av för hackor på lördagskvällen och med ”det röda havets” hjälp har MoDo Hockey som ambition att fortsätta på vinnarspåret på hemmaplan.

Mattias Karlin är väldigt fokuserad på händelserna på isen under match, men noterade givetvis stödet i ryggen senast.

– Jag är ju inte döv (skratt). Det var en grym stämning och en fantastisk fest.

VAR EN DEL AV "RÖDA HAVET"

Visst kommer du och är en del av festen även på måndagskvällen? Stödet från läktarplats är ovärderligt och är en stor anledning till att vi har vunnit 27 (!) av 30 hemmamatcher hittills den här säsongen.

Det finns fortfarande biljetter kvar till den andra semifinalen – säkra din plats på modo.ebiljett.nu!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist