Inför Södertälje – MODO Hockey J20

26 mars 2014 10:15

Ikväll startar SM-kvartsfinalserien mellan MODO Hockey J20 och Södertälje.

19.00 är det nedsläpp i AXA Sports Center.

– Inspirerande, spännande och förväntansfullt. Så kan jag beskriva känslorna inför kvällen, säger Henrik Gradin, headcoach i MODO Hockey J20.


MODO Hockey J20 kvalificerade sig för kvartsfinal genom att besegra Timrå i två raka matcher. 3-0 borta och 5-3 hemma var segersiffrorna.

– Sett till hur det såg ut i sin helhet så tycker jag det var rättvist att vi vann i två raka matcher. Vi gjorde många bra saker men samtidigt även en del saker som var mindre bra. Det ska vi nu rätta till för det kommer att krävas en bättre prestation för att gå segrande ur matchserien mot Södertälje, säger Henrik Gradin, headcoach i MODO Hockey J20.

Södertälje har haft en intressant resa den här säsongen. Under hösten blev man tia och sist i SuperElit Södra vilket innebar spel i SuperElit Fortsättningsserie efter nyår. Där lyckades man i den allra sista omgången efter uddamålsseger över Mora nypa sjätteplatsen som innebar spel i SM.

I åttondelsfinalen ställdes man mot tvåan i SuperElit Top 10 – Linköping och Södertälje eliminerade östgötarna i två raka matcher. 8-6 hemma i AXA Sports Center och 6-3 på bortaplan.

– Det är starkt gjort och bevisligen ser de ut att vara i mycket god form, säger Gradin.

MODO Hockey J20 och Södertälje har inte stött på varandra den här säsongen. Däremot möttes de i SuperElit Top 10 förra säsongen och då vann man var sin match. MODO Hockey J20 vann i AXA Sports Center med 5-0 – Södertälje tog revansch med en 5-3 seger i Fjällräven Center.

– Just det faktum att vi inte mötts den här säsongen gör det hela ännu mer intressant. Vi vet att Södertälje kör på bra i det offensiva spelet och att de är tunga att möta. Gäller att vi ligger rätt i banan. Vi ska inte bjuda på någonting – de målchanser de kommer fram till ska de själva få skapa, säger Gradin och fortsätter:

– Det känns förväntansfullt inför kvällen. Det är inspirerande och roligt att få vara med och fightas.

Vad ser du som nyckeln till framgång för er?

– Vi ska vara aggressiva över hela banan. Vara starka i närkampsspelet och vinna duellerna. Viktigt att vi tar mycket avslut och att vi har folk på kassen. Det låter kanske som elementära saker men faktum är att det är just sådant som i långa loppet blir avgörande, säger Gradin.

MODO Hockey J20 kommer till spel med tre backpar och fyra kedjor ikväll. Jämfört med senaste matchen mot Timrå så har fyra spelare försvunnit och två har tillkommit.

– Robert Hägg har åkt till Philadelphia. Albin Runesson, Axel Ottosson och Daniel Muzito-Bagenda ska spela med J18. In i truppen kommer Nicklas Nordenberg och Pontus Engström, säger Gradin.

På skadelistan återfinns fortsatt Simon Engström.

MODO Hockey J20:s preliminära matchtrupp till kvartsfinalmatch 1

Målvakter

29 Markus Olsson (96)

45 William Silfwerfeldt Öhman (95)

Backar

7 Fabian Norberg (95)

8 Albin Carlson (94)

11 Josef Ingman (95)

16 Lukas Ekeståhl Jonsson (96)

20 Nicklas Nordenberg (94)

23 Erik Flood (96)

Forwards

9 Dmytro Timashov (96)

10 William Nylander (96)

17 David Gunnarsson (94)

22 Pontus Engström (94)

25 Robin Byström (95)

33 Manuel Ågren (94)

38 Victor Olofsson (95)

39 Fabian Gunnarsson (95)

40 Oskar Söderberg (95)

41 Victor Öhman (95)

50 Edwin Hedberg (94)

51 Adrian Kempe (96)

Kvällens övriga SM-kvartsfinaler

Örebro – HV71

Djurgården – Färjestad

Leksand – Brynäs

Allt om J20 SM