Emil Pettersson klar för de två kommande säsongerna

3 mars 2015 14:05

Idag blev det klart att MODO Hockey och Emil Pettersson är överens om ett kontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna. Pettersson gör sin debut för MODO Hockey i kvällens match mot Örebro Hockey i Fjällräven Center. "Emil är en naturlig center som även kan spela ytterforward. Vi är jätteglada att han kommer att spela för oss redan nu då han väl känner till motståndarna i det kommande kvalspelet", säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


MODO Hockey och Emil Pettersson har idag kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över den innevarande säsongen samt två ytterligare säsonger. Pettersson kommer från Timrå IK där han representerat klubben under de fem senaste säsongerna i J18, J20 och HockeyAllsvenskan. Säsongen 2012/2013 noterades även Pettersson två matcher i SHL.

– Emil är ett namn för framtiden då han har gjort det riktigt bra i HockeyAllsvenskan under säsongen. Vi har följt honom under långt tid i både Timrås juniorlag när vi spelat mot dem, men även under de senaste två säsongerna i HockeyAllsvenskan, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.

"Glad att han kommer att spela för oss redan nu"

Emil Pettersson har spelat 52 matcher i HockeyAllsvenskan för Timrå IK under säsongen och där noterats för 35 poäng genom 12 mål och 23 assist. Pettersson är nyss fyllda 21 och är född i Sundsvall.

– För oss är det även viktigt att det är en spelare från Västernorrland och vi är jätteglada att han kommer att spela för oss redan nu då han väl känner till motståndarna i det kommande kvalspelet, säger GM Svartvadet och avslutar:

– Emil är en naturlig center som även kan spela ytterforward. En spelare som klarar av att spela i hög fart och efter den här säsongen hoppas vi att han kan ta ytterligare steg i sin utveckling genom hård träning under sommaren.

MODO Channel intervjuade Pettersson igår inför kvällens match.