Andreas Johansson och Fredrik Olausson nya tränare i MODO Hockey

3 november 2015 19:30

MODO Hockey kan idag meddela att klubben bryter kontraktet med huvudtränare Larry Huras samt de assisterande tränarna Henrik Gradin och Jan-Axel Alavaara. ”Detta är aldrig en situation man vill hamna i, men nu är vi där. Vi har inlett säsongen katastrofalt dåligt och när vi analyserar problemen ser vi stora brister i hela vårt spelsystem”, kommenterar MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


Från och med idag är MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson medan Fredrik Olausson är assisterande tränare samt ansvarig för försvarsspelet. Andreas Johansson var säsongen 2010/2011 assisterande tränare i MODO Hockey och har därefter varit assisterande tränare i Färjestad innan han var huvudtränare i Södertälje och sedan HV71. Fredrik Olausson har fem års erfarenhet som assisterande tränare i HV71.

– Andreas Johansson har varit här tidigare och vet vilka krav som ställs i Örnsköldsvik. Han har en genuin kunskap om svensk hockey och vill verkligen ta sig an denna utmaning. Med Fredrik Olausson som backcoach tror jag att vi får den stabilitet vårt försvarsspel saknat, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.

Kontrakten med Andreas Johansson och Fredrik Olausson sträcker sig till och med säsongen 2017/2018.