MODO Hockey har kontrakterat Markus Modigs

30 april 2021 12:05
Herr

Henrik Gradin hade med sig två nyheter till fredagens sändning i MODO Channel och den andra nyheten som han presenterade var att forwarden Markus Modigs är klar för spel i MODO Hockey för de kommande två säsongerna. ”En hårt jobbande tvåvägsforward som kommer vara väldigt användbar i vårt lag", kommenterar MODO Hockeys sportchef Henrik Gradin.


Vimmerby-sonen Markus Modigs, som de senaste tre säsongerna spelat i IK Oskarshamn, ansluter till MODO Hockey. Detta presenterade sportchef Henrik Gradin i MODO Channels livesändning under fredagen. Modigs var med och tog upp IK Oskarshamn från HockeyAllsvenskan till SHL och har de två senaste säsongerna spelat 78 matcher och stått för 20 poäng.

— Markus kan användas i både box- och powerplay, han jobbar hårt över hela banan och kommer vara en viktig kugge i vårt lag, kommenterade Henrik Gradin värvningen av Modigs.

"Härlig atmosfär"

Markus började sin karriär i Vimmerby och har representerat Linköpings juniororganisation under fyra säsonger, innan han återvände till Vimmerby. Efter en stark säsong med moderklubben lämnade han för IK Oskarshamn och var första säsongen med att spela upp klubben till SHL.

— Jag har under de senaste säsongerna i SHL utvecklats som både spelare och människa och känner att ett steg till en anrik klubb som MODO kändes helt rätt. Jag vill vara med på en spännande resa uppåt och ta en stor roll i laget och göra allt för att göra både mig själv och lagkamrater bättre, kommenterar Markus.

Markus Modigs har nu signerat ett tvåårskontrakt med MODO Hockey och kommer att ansluta till Örnsköldsvik i början av maj.

– Ser fram emot att få komma upp till Örnsköldsvik och att ansluta till laget. En av anledningarna till att det blev MODO är att jag vill spela i en stad som verkligen andas hockey och få ta del av den hockeykultur och tradition som finns här. Där fansen verkligen brinner för sitt lag kan man själv också investera känslor på ett annat sätt, kommenterar Modigs och fortsätter:

– När man har spelat i Fjällräven Center och känt det tryck som finns från fansen har man tänkt att man själv vill vara en del av detta. Målbilden är att få stå och dansa på isen efter en vinst tillsammans med supportrarna på ståplats. Jag vill komma in med ett hårt jobb, sätta några fina handledsskott och såklart vinna matcher, det är inte alltid så viktigt hur det ser ut, huvudsaken man vinner matcherna!

Kontraktet med Markus gäller för de två kommande säsongerna.

Kontraktsöversikt 2021/2022