Dubbla segrar mot Västerås i helgen

27 september 2020 17:54
Junior

MODO Hockey tog emot Västerås i J20 Nationell Norra under helgen och det blev två segrar för hemmalaget. Lördagens möte slutade 9-6 efter en helt galen andraperiod och söndagens match vann till slut MODO med 4-3.


MODO Hockey har inlett säsongen i J20 Nationell Norra på ett riktigt bra sätt och hade inför helgens matcher bara tappat två poäng på de första fyra matcherna. Två matcher mot Västerås väntade på hemmaplan och det blev dubbla trepoängare för MODO.

Lördagens möte slutade med seger med hela 9-6 där den andra perioden stack ut med hela tio mål totalt från de båda lagen, sex för MODO och fyra för Västerås.

— Lördagens match är märklig där vi byter otroligt mycket chanser med varandra. Vi är ändå klart bättre genom hela matchen och jag tycker vi vinner välförtjänt. Vårt kreativa spel och ett fantastirikt anfallsspel lägger grunderna till segern, säger huvudtränare Emil Svelander.

Stark förstaperiod gav segern

Söndagens möte innebar också en seger för MODO, men siffrorna blev de mer normala 4-3 den här matchen. MODO inledde bäst och ledde med 3-0 efter första perioden och hade fyra måls ledning en bit in i tredje, men Västerås lyckades göra match av det hela ända in till slutsignalen.

— Vi kommer flygande ut i den första perioden där vi släpper pucken på ett väldigt bra sätt vilket ger fart i spelet och en 3-0-ledning efter första perioden. Därefter anser jag att vi tappar ödmjukheten och spelar lite för krångligt. Andra och tredje är inga bra perioder och Västerås är där det bättre laget. Utifrån det är det väldigt starkt av killarna att vinna och hämta hem ytterligare tre poäng, säger Svelander och avslutar:

— Vi har spelat oss till en väldigt fin start på serien där vi vunnit alla fem matcher. Vi har framför allt haft ett bra anfallsspel och målvaktsspel. Nu ska vi träna bra de två kommande veckorna innan nästa matchhelg, där vi tar emot Skellefteå i två matcher och Luleå i en match.