Marion Allemoz klar för ännu en säsong i MODO Hockey

24 maj 2019 14:10
Dam

MODO Hockey kan idag glädjande meddela att franska spelaren Marion Allemoz är klar för ännu en säsong i MODO Hockey. "Jag är jättenöjd att vi får behålla en spelare som spelar med så mycket hjärta", säger sportchef Björn Edlund.


Den 29-åriga forwarden Marion Allemoz kom till MODO Hockey inför säsongen 2018/2019. Nu står det klart att det blir ännu en säsong i den röda tröjan för franska landslagsspelaren.

– Marion överträffade verkligen förväntningarna förra året. Jag visste att hon var en bra hockeyspelare, men jag fick mycket indikationer om att vi även skulle få mer än bara en bra hockeyspelare, säger Björn Edlund.

Huvudtränaren menar att Marion inte bara visade vad hon kan på isen, där hon gjorde 23 poäng på 28 matcher. Men att hon även tog ett stort ansvar utanför isen. Där hon var en stor bidragande faktor till att de fick en sådan bra grupp under säsongen.

– Som hockeyspelare har hon det mesta. Hon har en bra skridskoåkning, hon har ett bra avslut och bra skott. Hon spelar uppoffrande och är en smart och duktig center, säger Edlund och fortsätter:

– Men det fina med Marion är att hon är en sådan bra lagkramat och en bra förebild. Hon gör sina lagkamrater bättre och det är en spelare som lyfter sina medspelare. Vi är jätteglada att kunna hitta en lösning där hon blir kvar ett år till i föreningen.

"Ska vara en ledande spelare"

Förra säsongen hade Allemoz lite problem med skador, och missade en del av säsongen. I år hoppas huvudtänaren att hon ska ta ett lika stort ansvar och vara en ledande spelare.

– Jag vill att hon ska komma hit och vara en ledande spelare, precis som förra året. Förra året hade hon lite problem då hon blev skadade och var borta från spel i två månader. Hon kom tillbaka bra efter skadan, dock finns det mer att få ut ur henne. Jag vet nu att efter en sommarträning där hon får förbereda sig bra, så kommer hon att vara en tongivande spelare i vårt lag. Hon är här för att leverera bra hockey, avslutar Björn Edlund.

Kontraktet med Marion Allemoz gäller för den kommande säsongen i SDHL.

Till MODO Channel