En poäng borta mot Västerås
Publicerad: 2019-03-16
Det blev en poäng borta mot Västerås i den tredje omgången av Slutspelsserien. Västerås öppnade bäst men MODO vände till ledning genom mål av Kristian Jakobsson och Henrik Björklund. Till slut vände dock Västerås tillbaka och vann med 3-2 efter förlängning.

Det blev en tuff start för MODO Hockey borta mot Västerås där hemmalaget öppnade stenhårt och skapade rejält tryck mot Erik Hanses i MODO Hockeys mål. Västerås utnyttjade övertaget väl och 1:42 in i matchen tog man ledningen då MODO tappat markeringen på bortre stolpen och Isac Skedung kunde sätta 1-0.

Västerås fortsatte vara det klart bättre laget i inledningen och man skapade flera chanser, bland annat hade man ett friläge och en tre mot två-situation men Erik Hanses briljerade i MODO-målet.

MODO Hockeys bästa chans så långt kom när MODO skapade en tre mot tvåa men det blev en passning för mycket och avslutet lämnade en del att önska.

Med 15:45 på klockan fick Västerås sin andra chans i power play i perioden. Under det första numerära överläget hade man haft flera bra chanser men den här gången fick hemmalaget inte mycket uträttat och när Västeråsbackarna strulade på offensiva blå så blev Kristian Jakobsson helt fri och med en vacker dragning öppnade han upp hålet mellan benen på målvakten och kunde retfullt enkelt lägga in 1-1 framför det dryga 100-talet jublande MODO-fansen på plats.

Märklig andraperiod med sent mål

MODO Hockey inledde den andra perioden mycket bättre än man inledde den första, man kom ut bättre och skapade en del chanser. Den allra bästa chansen under de första fem minuterna hade dock Västerås som prickade stolpen bakom Erik Hanses med 4:15 på klockan.

Västerås pressade MODO hårt i det läget och med knappt fem minuter spelade tog Björn Hellkvist time out för att samla styrkorna. Men Västerås fortsatte ligga på i några minuter till utan att göra något mål.

Perioden öppnade upp sig rejält och de båda lagen satsade hårt framåt, vilket ledde till flera snabba och farliga kontringar både för MODO och Västerås. Bland annat hade MODO ett skott i stolpen från Victor Berglund och Erik Hanses stod för en magnifik plock när han avvärjde en tre mot ett-situation.

Fram till slutminuten av andra perioden hade Västerås inte haft någon utvisning men när Kristian Jakobsson fick klubban slagen ur handen så var det dags för MODO Hockeys första numerära överläge i matchen.

MODO vann tekningen och behövde bara 14 sekunder på sig att ta ledningen i matchen, detta efter att Jonathan Johson och Joakim Hagelin fått fram pucken till Henrik Björklund som väl placerad på kontoret kunde raka in 1-2 från nära håll.

Västerås vände till seger på OT

Västerås fick ett tidigt friläge, redan efter 15 sekunder, och Jonathan Johnson tvingades ta en utvisning för att avvärja ett baklängesmål. I slutsekunderna av det numerära överläget var Västerås nära att peta in pucken men MODO kunde rensa och där fanns Jonathan Johnson som direkt från utvisningsbåset fick ett friläge, men avslutet gick i ribban.

Matchen fortsatte att bölja fram och tillbaka där båda lagen hade chanser, men kvitteringen kom i mitten av den tredje perioden när Västerås kunde göra 2-2 i power play.

Efter målet blev matchen tempofattigare och chansfattigare, vilket till slut ledde till att matchen behövde avgöras på övertid. MODO började bäst, men i en kontring kom Västerås två mot en och kunde sätta matchavgörande 3-2.

För MODO Hockeys del väntar nu hemmamatch mot Västervik på måndag med start 19:00. Biljetter till den matchen hittar du på modo.ebiljett.nu.