Mattias Karlin inför nedsläpp i semifinalen
Publicerad: 2022-04-09
SLUTSPEL 2022
MoDo Hockey har samtliga spelare tillgängliga när pucken släpps mot Björklöven på lördag kväll i Hägglunds Arena. Det ska bli jäkligt roligt, det här är någonting vi alla sett fram emot", säger huvudtränare Mattias Karlin.

Först och främst: Ska du besöka Hägglunds Arena och stötta laget? Klä dig i rött – och kom i tid. Det blir fullsatt i arenan under den första semifinalen, vilket innebär 7115 åskådare, och för att alla ska hinna till sina platser innan nedsläpp är det bra om du är på plats i god tid. Vi öppnar portarna redan klockan 16.30.

För hemmalaget MoDo Hockey inleddes veckan med en resa på måndagen. Resan gick från Kristianstad och hem till Örnsköldsvik och med sig i bagaget hade MoDo en 4–2-seger från kvartsfinalen.

Därefter har laget ägnat sig åt återhämtning, och träning.

– I drömvärlden hade vi såklart vunnit med 4–0, men det blir sällan så. Nu fick vi ändå ett par dagar ledigt och från onsdag och framåt har vi kunnat träna i tre dagar. Vi har fått slicka en del sår, komma in med ny energi igen och kliva upp på hästen. Det har varit ett lagom uppehåll säger vi.

Det sa Mattias Karlin när vi pratade med honom på fredagseftermiddagen, lite mer än ett dygn innan nedsläpp mot Björklöven.

– Det är på något sätt som att man står och stampar och helst hade man velat att pucken släpptes redan nu. Det ska bli jäkligt roligt, det här är någonting vi alla sett fram emot; ledare, spelare och givetvis fansen.

MoDo och Björklöven har mötts vid fyra tillfällen i grundserien, med fyra hemmasegrar som följd. Dessutom gjorde lagen upp på försäsongen vid två tillfällen och även där blev det delad pott i antalet segrar.

Senast lagen spelade mot varandra var den 18 december, så det har hunnit hända en del i båda lagen sedan dess.

– Det är inte så att vi kan "titta ihjäl oss" på de tidigare matcherna mot dem, men visst kan man ta saker ur dem också, säger Mattias Karlin apropå scoutingen inför semifinalserien.

– Vi har kollat på en del gamla matcher och även de sista matcherna som Björklöven har spelat. De har gjort det bra på det stora hela tycker jag.

Vilka nycklar till matchserien kan du berätta om?

– Det får bli klassikern, att vi ska göra fler mål än dem (skratt)…

Locket ligger allt tätare på och ju mindre information motståndarna kan få, desto bättre givetvis.

– Det blir så per automatik för alla lag. Man surrar mindre och vill ju inte ge någon slags fördel till någon, i det här fallet till Löven. Man vill säga mycket men ändå ingenting, som jag gör nu ungefär (skratt).

Planen ligger hur som helst klar, och glädjande för MoDo Hockey är att alla spelare är tillgängliga inför semifinalen. Daniel Mannberg saknades senast men är tillbaka i spel nu, vilket gör att ledartrion har en full trupp att laborera med.

– Det är fantastiskt bra, säger Mattias Karlin.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist