Välkommen August Berg!

3 maj 2022 11:40
HERR

MoDo Hockey har idag glädjen att meddela att klubben kontrakterat backen August Berg över kommande två säsonger.

"Jag är riktigt taggad", säger 23-åringen.


August Berg kommer närmast från Leksand, en klubb som han har tillhört de senaste fyra säsongerna. Ursprungligen kommer han från Vallentuna och som junior hann han även med spel i SDE, Brynäs och AIK. Senast han spelade i HockeyAllsvenskan var för två säsonger sedan då han var utlånad till Södertälje under en sejour och gjorde elva poäng på 29 matcher.

Nu är det alltså MoDo Hockey som gäller.

– Det ska bli hur kul som helst att komma till Ö-vik och spela inför MoDo-publiken. Klubben har ett tydligt mål och det ska bli grymt kul att vara med på den resan, säger Berg och fortsätter:

– Det är ett lag med grymt många skickliga spelare. Alla vill ta klivet upp till SHL och detsamma gäller publiken, hela föreningen känns redo för det. Det ska verkligen bli kul att komma till en sådan förening.

Vad ska du bidra med?

– Jag ska alltid ge hundra. Jag vill ge allt i alla situationer och vinna varje sekvens som finns att vinna. Jag ska bidra med hårt spel, bra passningar – och något mål här och där hade varit kul också (skratt). Jag vill vara en tvåvägsback och med både framåt och bakåt. Jag försöker att spela rätt tufft, ha bra förstapass och även åka skridskor bra.

Örnsköldsvik har han bra grepp om sedan tidigare.

– Det känns väldigt mysigt där uppe, kanske lite kallare än vad jag är van vid men det har jag ingenting emot. Arenan ligger otroligt fint där vid vattnet och jag ser fram emot att komma upp.

Att det blir lite fler bussresor än han är van vid är inte heller det någonting August Berg har någonting emot.

– Jag är en sån som tycker att det är kul på bussresorna och att hänga med laget. Jag skulle säga att jag är rätt glad av mig. Jag gillar att skämta, snackar gärna med alla och vill gärna få med alla i ett samtal. Det kan handla om vad som helst.

MoDo Hockeys sportchef Henrik Gradin är belåten med värvningen och menar att Berg har styrkor i både defensiven och offensiven. Han understryker också backens karaktär.

– Han är en tvåvägsback, en fysisk sådan, som är träningsvillig och har en fruktansvärt bra karaktär. Du kan lita på honom varje dag och han lägger inga fingrar emellan vare sig om det är match eller träning. Jag har egentligen bara superlativ.

August Berg har alltså skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till våren 2024 och ansluter till sitt nya lag till veckan.