Peter Johansson inför Almtuna

14 februari 2021 17:30

Efter en tung förlust mot Kristianstad i övertid från en 2-0 ledning i första perioden så har nu truppen fått chansen att ladda om med en vilodag och en isträning inför måndagens hemmamatch denna gång står Almtuna för motståndet. ”Vi ska lägga mest energi på att göra vårt jobb och spela vårt spel och inte fastna i samma misstag som tidigare.” kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Peter ”piva” Johansson.


Senaste matchen var mot Kristianstad i Fjällräven Center där MODO Hockey efter en stark öppning förlorar i övertid när bortalaget tar kontrollen över matchen efter första perioden.

– Vi spelar lite för naivt helt enkelt, vi gör ett bra jobb i första perioden där vi plockar en bra ledning men i period två och tre är vi tillbaka i det där naiva spelet där vi spelar för svårt och inte spelar efter linjerna, kommenterar Johansson och fortsätter:

– Nu har vi haft en bra träning med bra fart och vi har justerat lite speldetaljer för att förbereda oss inför matchen mot Almtuna. Vi hade också med två nya spelare så Tomislav Lovic och Markus Persson var med på isen och de verkade kännas fräscha, Lovic har ju haft ett kort uppehåll så vi får se om han är med imorgon.

"Nu måste vi göra rätt för oss själva"

Senaste matchen mot Almtuna slutade med förlust i OT men en poäng fick MODO Hockey hem tack vare en kvittering av Brendan Mikkelson som gick in sista sekunderna av period tre. Almtuna har inte spelat fler matcher sedan dess utan har haft ett uppehåll på en vecka.

– Vi gjorde en bra insats i den matchen och i matchen mot Vita Hästen och vi försöker hitta tillbaka till samma driv där vi gör en bra arbetsinsats och spelar med fokus och beslutsamhet, Almtuna är ett hårt jobbande lag och det måste vi möta upp. Vi ska lägga mest energi på att göra vårt jobb och spela vårt spel och inte fastna i samma misstag som tidigare, kommenterar Johannson och avslutar:

– Nu måste vi göra rätt för oss själva och lägga all energi på att göra de sakerna vi har pratat om.