Ny seger mot Mora i J20 SuperElit Norra
Publicerad: 2018-09-15
Junior
Det blev andra raka segern i J20 SuperElit Norra när MODO Hockey för andra gången på två dagar besegrade Mora IK på bortaplan. En stark inledning satte an tonen för matchen som MODO Hockey till slut vann med 3-6.

Dalarna är den här helgens spelplats för MODO Hockey i J20 SuperElit Norra, då man under tre dagar tar sig an Mora två gånger och Leksand en gång. Fredagens match mot Mora innebar en seger med 4-7 och under lördagen var det dags för returmötet lagen emellan.

Den första perioden inleddes lugnt men där gästande MODO fick spela box play efter knappt fem minuter. Mora lyckades dock inte göra något mål under de två minuterna. När MODO Hockey i mitten av perioden fick sin första chans i numerärt överläge blev det heller inget mål men bara sekunder efter att Mora blivit fulltaliga kom dock målet då Nicolas Müller gav gästerna ledningen, framspelad av Tobias Åhström och Max Tjernström.

Dryga minuten efter det målet utökade MODO Hockey sin ledning till 0-2 då Carl Westberg satte pucken bakom Moras målvakt. Westberg assisterades av Sebastian Walfridsson och Linus Skager.

Målen kom tätt på given i det här läget av matchen. Mora drabbades av en ny utvisning 30 sekunder efter 0-2 och den här gången behövde MODO bara 8 sekunder i numerärt överläge för att göra mål. Målskytten var åter igen Nicolas Müller där assistpoängen delades ut till Mattias Norlinder och Tobias Åhström.

Müller med hattrick

I slutet av första perioden duggade utvisningarna tätt och Mora fick inleda den andra perioden i spel fem mot tre i nästan två minuter. MODO kämpade för att freda sig men 1:26 in kunde Mora reducera till 1-3. 8:40 in i mittakten utökade MODO sin ledning till tre mål igen då Oscar Pettersson satte 1-4, framspelad av Carl Westberg och Isak Sandström.

Innan andra perioden var över hade MODO Hockey gjort 1-5, även det målet i power play. Nicolas Müller och Mattias Norlinder spelade fram till Tobias Åhströms mål.

1-5 stod sig bara 22 sekunder in i tredje perioden, då Mora reducerade gästernas ledning till 2-5. Mora var det hetaste laget i inledningen av perioden och drygt två minuter in kom även 3-5.

Med 14:14 på klockan drabbades MODO av en utvisning då Oscar Pettersson fick 5+20 minuter för slashing, vilket innebar att MODO fick avsluta perioden i numerärt underläge. Mora försökte komma närmare men när man plockade målvakten för spel sex mot fyra så kunde Nicolas Müller göra sitt tredje mål i matchen och fastställa slutresultatet till 3-6.

I morgon söndag avslutas den här helgens matchande i J20 SuperElit Norra för MODO Hockey när man gästar Leksand i en match som startar 11:00.