Unik tröja och tavla auktioneras ut till insamlingen "En god jul"

10 december 2021 13:15
NYHET

Insamlingen "En god jul", till barnavdelningen vid Örnsköldsviks sjukhjus, har nu nått över 30 000 kronor, men vi slår oss inte till ro för det.

Med start idag går det att buda på både en unik matchtröja och en unik tavla, där allt överskott går till insamlingen.


Det var vår supporterförening Lumberjacks som härom året startade den goda traditionen att årligen skänka gåvor till barnavdelningen vid Örnsköldsviks Sjukhus. Förra julen skänktes massor med julklappar till avdelningen, med hjälp av företag och privatpersoner i Ö-vik, och i somras lämnade Lumberjacks över en gåva på 10 000 till avdelningen.

Den här julen har ambitionen skruvats upp ytterligare och sedan en tid tillbaka pågår insamlingen "En god jul", som Lumberjacks gör i samarbete med MoDo Hockey.

I skrivande stund har insamlingen dragit in över 30 000 kronor, och vi fortsätter att jobba på för att göra julen så bra som det bara går för barnavdelningen.

Med start i dag finns två auktioner upplagda på Tradera och pengarna från försäljningarna kommer oavkortat att gå direkt till "En god jul". Det som går att buda hem är både sportmemorabilia och konst:

  • En signerad matchtröja som användes av Oscar Pettersson mot Vita Hästen den 19 november. Det är en av de unika tröjor som togs fram som en hyllning till alla som efterskänkte sina säsongskort från förra året.

  • Tavlan "Fragments of a Memory II", målad av den kända Ö-vikskonstnären Tobias Staaf.

Auktionerna pågår till den 18 december, vilket även är den dag då vårt herrlag möter Björklöven på hemmaplan och insamlingen går i mål.

Det går att bidra på flera andra sätt:

  • Via Swish, där numret till insamlingen är 123 567 25 55.

  • Via bankgiro 381-9356. Märk betaljningen "Gåva Barnavdelning".

  • Via modo.ebiljett.nu, där det går att lägga till en valfri summa vid köp av biljetter till MoDo Hockeys hemmamatcher i HockeyAllsvenskan och SDHL.

  • Genom att bli medlem i Lumberjacks (länk finns här). Hälften av medlemsavgiften på 100 kronor går just nu till insamlingen.