Edwin Hedberg återvänder till MODO Hockey

29 juli 2020 11:03
Herr

MODO Hockey kan idag presentera att Edwin Hedberg är klar för spel i MODO Hockey den kommande säsongen. ”Vi är jätteglada att få tillbaka en kille som fostrats i föreningen. Hedberg har samlat på sig bra erfarenhet sen han var här senast och utvecklats som spelare”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Edwin Hedberg har Östersunds IK som moderklubb och har spelat för MODO Hockey i J18, J20 och i SHL mellan 2010-2014. Nu står det klart att forwarden är klar för en återkomst i klubben där han senast svarade för 10 poäng (5+5) i SHL 2013/2014.

– Det känns grymt bra att äntligen få komma hit och spela igen. Det känns helt rätt att få dra på sig MODO-emblemet och skrinna in på isen här i Fjällräven Center, kommenterar Edwin Hedberg och fortsätter:

– Det har varit en bra diskussion med Fredrik, det har varit smidigt även om det tagit lite tid, men det har handlat om att jag funderat över om det är rätt tillfälle att komma tillbaka hit. Men jag har blickat hitåt varje säsong och nu känns det helt rätt.

"Ska skapa lite oreda där ute"

Edwin Hedberg, 26, har hunnit med spel i många ligor och länder där han spelat tre säsonger i KHL för Zagreb innan han återvände till Sverige och SHL under 2017. Först representerade Hedberg Rögle BK innan Skellefteå AIK blev nästa klubbadress säsongen 2018/2019. Under 124 matcher i SHL de säsongerna svarade Hedberg för 41 poäng genom 22 mål och 19 assist. Den senaste säsongen spelade Hedberg först i Ässet i Finland innan han avslutade säsongen med 12 matcher i den Tjeckiska ligan.

– Det var speciellt att spela i KHL, med mycket resande. Det är dessutom inte lika coachat där borta som det är här hemma. Det kastas om mycket i trupperna och det gällde att vara på tå hela tiden för att behålla platsen i truppen, kommenterar Hedberg och avslutar:

– Man har fått lite erfarenhet sedan man var här senast. Nu har man hittat sin spelstil mer och jag ska försöka bidra med fart och en rolig hockey genom att skapa lite oreda där ute.

Kontraktet mellan MODO Hockey och Edwin Hedberg gäller för de två kommande säsongerna där Hedberg kommer att spela i nummer 20.