Björn Hellkvist inför helgens matcher i SCA cupen
Publicerad: 2018-08-30
Herr
MODO Hockey reser till Sundsvall för två matcher på lika många dagar där Mora står för motståndet på fredag kväll innan Timrå väntar på lördag eftermiddag. "Powerplay var bra senast mot Skellefteå och vi ska fortsätta att slipa på detaljer från den matchen där vi bland annat måste vara bättre på hemgångarna", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför helgens matcher.

Under torsdagen hade MODO Hockey videogenomgång och fysträning innan det stod dubbla ispass på schemat.

– Idag hade vi strategier för spelvändningar och ytor för backarna att röra sig i, vi tränade passningsmönster och mycket avslutning för forwards innan vi under andra delen av träningen körde "special teams" och där framför allt slipade vi på boxplay, berättar huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.

Den senaste försäsongsmatchen spelades mot Skellefteå AIK i Strömsund där MODO Hockey vann matchen med 3-4 efter mål från Jonathan Johnson (2), Henrik Björklund och Daniel Sylwander.

– Vi hade videogenomgång av den matchen och "stängde" den idag. Det var en rolig genomgång att hålla då den innehöll väldigt mycket positivt. Gör vi samma saker igen och kan slipa på små detaljeri de saker vi gjorde rätt så kommer vi att bli bättre som lag. Helheten i matchen var väldigt bra mot Skellefteå där passninsspelet var bättre medan vi måste höja upp aktiviteten på åkningarna på de spelare som inte har pucken, sammanfattar Hellkvist.

Tobias Enström spelklar till helgens matcher

MODO Hockey reser nu till Sundsvall under fredagen för de två återstående matcherna i SCA cupen 2018. På fredag kväll står Mora för motståndet där matchen startar 20:00 innan lördagens möte mot Timrå spelas. Lagkapten och återvändande backen Tobias Enström är då klar för spel och ser ut att göra sina första matcher tillbaka i MODO Hockey.

– Det är både en bra spelare och en bra människa där han är ytterst delaktig i alla processer som sker i omklädningsrummet. Jag är lika sugen som alla supportrar, alla i staben och på kansliet så vi ser fram emot att han ska spela. I övrigt är det endast Tobias Ericsson som har problem och inte kan komma till spel.

{!C}

Till MODO Channel

Båda matcherna sänds av Mittmedia i HockeyPuls

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson