Förlust mot AIK på bortaplan
Publicerad: 2019-09-22
Dam
Söndagens bortamatch mot AIK såg ut att bli en rolig tillställning där MODO gick upp i en tidig 0-2 ledning. Men precis som under söndagen ställde utvisningar till det och med tre raka AIK-mål vände hemmalaget till seger efter periodsiffrorna, 1-2, 1-0, 1-0.

Det var en böljande start på söndagens möte mot AIK där MODO Hockey, som kom från en förlust mot SDE under lördagen, såg rejält revanschsugna ut. Bara fyra minuter in i den första perioden spräcktes matchens målnolla. Backen Sofia Engström följde med upp i ett anfall, vände bort en AIK-back i sarghörnet och tryckte sedan upp pucken i krysset för 0-1.

Lagen fortsatte att byta målchanser med varandra och i slutet av perioden rasslade nätet både en och två gånger. Med tre minuter kvar utökade Erica Rieder MODOs ledning till 0-2, fint framspelad av Marion Allemoz. Hemmalaget fick dock sista ordet och reducerade till 1-2 genom Erica Udén Johansson mindre än en minut senare.

Andra perioden började lite mer avvaktande än den första. Både AIK och MODO fick chansen i numerärt överläge, och åtta minuter in i perioden kvitterade hemmalaget till 2-2 genom Emma Eriksson i just den spelformen.

Efter kvitteringen var AIK det bättre laget och skapade flera farliga målchanser. Men Klara Peslarová stod i vägen och MODO har mycket att tacka henne för att det stod 2-2 inför sista perioden.

Tidigt ledningsmål i tredje från hemmalaget

Direkt i den tredje periodne drog MODO på sig en onödig interference utvisning. I efterföljande powerplay kom då tredje raka AIK-målet då Sabina Küller dunkade in pucken från blålinjen för 3-2.

AIK höll sedan ifrån bra och MODO var aldrig riktigt nära en kvittering. Matchen slutade 3-2 till AIK och bortaturnén slutade i en förlust.

Nästa match väntar på hemmaplan mot Göteborg HC lördag den 28 september med nedsläpp 16:00.