Adam Göransson målvaktstränare för MODO Hockey

28 juli 2017 17:05

MODO Hockey kan idag meddela att klubben gjort klart med Adam Göransson, 20, som målvaktstränare för damlaget. "Adam Göransson har varit involverad i föreningen sedan tidigare och vet hur vi arbetar, vilket känns tryggt", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare och sportchef Björn Edlund.


Adam Göransson är ett välkänt ansikte i hockeystaden Örnsköldsvik där han spelat i ÖHF de senaste tre säsongerna men tyvärr tvingats att avsluta sin spelarkarriär på grund av skada. Han är även sedan tidigare varit engagerad i MODO Hockey, är kommunikationsansvarig för SDHL, aktiv journalist, anordar målvaktscamper för ungdomar och mycket annat.

Nu är Adam Göransson klar som målvaktstränare för MODO Hockeys damlag där kontraktet gäller för de två kommande säsongerna. Arbetsuppgifterna kommer även att innefatta videotaggning.

– Jag ser fram emot den här utmaningen och det känns fantastiskt att dels få arbeta med både framtidens målvakter i hockeygym och dels två så pass duktiga och målmedvetna målvakter som Sarah Berglind och Emma Söderberg. Det här ska verkligen bli jätteroligt, kommentarerar Göransson och avslutar:

– Jag känner till föreningen väl sedan tidigare men efter att ha fått en djupare inblick i föreningens visioner blev det här valet enkelt där jag nu ser fram emot att starta arbetet omgående.

"En oerhört ambitiös person med öga för detaljer"

Med Göransson på plats är MODO Hockeys ledarstab inför SDHL 2017/2018 komplett med Björn Edlund som huvudtränare och Ann-Louise Edstrand som assisterande.

– Det känns riktigt spännande inför den kommande säsongen och både nyttigt och roligt att få in Adam Göransson i verksamheten. Adam är en ung och ambitiös person som alltid ger allt oavsett vad han tar sig för. Han lämnar heller ingenting år slumpen och är oerhört kunnig med ett öga för detaljer vad gäller målvaktsspel, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare och sportchef Björn Edlund avslutningsvis.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2017/2018

Säsongskort SDHL 2017/2018