Förlust mot Brynäs i jubileumsmatchen
Publicerad: 2019-11-17
Dam
MODO Hockey firar damlaget 50 år och gjorde det extra mycket i söndagens jubileumsmatch i Fjällräven Center. Efter trevligheterna inför nedsläpp blev matchen tyvärr inte lika rolig då MODO Hockey förlorade mötet mot Brynäs med 1-5. MODO Hockeys målskytt i matchen blev Erica Rieder.

MODO Hockey firade damlaget 50 år i och med söndagens match mot Brynäs IF hemma i Fjällräven Center. Inför nedsläpp var flickspelare från ÖSK, Svedjeholmen, Järved, Husum, KB65, Höga Kusten Hockey, Kramfors, Härnösand, Anundsjö och MODO med under introt och legendaren Sture Andersson släppte pucken för det ceremoniella nedsläppet inför matchen.

I den första perioden var det sedan Brynäs som höll i taktpinne och gjorde även 0-1 efter 12:30. Michela Cava höll sig framme på en retur efter ett skott i ribban och kunde lägga in 0-1 i tom kasse. I den andra perioden var det Cava som utökade gästernas ledning fram till 0-2 efter en tilltrasslad situation tre minuter in. MODO Hockey reducerade när Erica Rieder tog "köksvägen" runt kassen och sedan slog in sin egen retur fram till 1-2 efter 6:58.

Fler mål föll i den andra perioden men tyvärr endast bortamål där Katerina Mrazova svarade för en individuell prestation och förvaltade friläget fram till 1-3 innan Lara Stadler direktsköt 1-4 i spel fem mot tre för Brynäs. Det var även ställningen efter två spelade perioder.

MODO jagade utan att komma närmare

Brynäs utökade sin ledning i inledningen av den tredje perioden när Erika Grahm trampade runt från sargen in mot slottet och satte 1-5 högt i nät. MODO kämpade för att få till reduceringar samtidigt som Klara Peslarova svarade för flera fantastiska räddningar då Brynäs stack fram med chanser. Men inga fler mål föll i matchen som slutade 1-5 till Brynäs efter skottstatistiken 30-35.