Ö-viksklubbar samarbetar på U15- och U16-nivå
Publicerad: 2022-03-04
NYHET
Sex Ö-viksklubbar gör gemensam sak på U16-nivå till säsongen 2022/2023. MoDo Hockey, Husum Hockey, Järveds IF, KB65, Svedjeholmens IF och ÖSK kraftsamlar tillsammans och skapar ett nytt upplägg för U16 lokalt i kommunen, allt för att skapa bättre miljöer och förutsättningar för våra unga spelare.

Säsongen 2022/2023 kommer det att finnas tre U16-lag i Örnsköldsviks kommun. Tanken är att två av dessa ska tillhöra U16 Region Norr, alltså U16-serien med lag från hela Norrland, och att ett ska ställa upp i den lokala ångermanländska U16-serien.

För att lägga grunden för trion med lag är samtliga ishockeyspelare födda 2007 i Örnsköldsvik inbjudna till ett läger i Hägglunds Arena nu i slutet på mars. Efter lägret kommer spelarna att erbjudas plats i något av de tre nya U16-lagen.

Det nya samarbetet har kommit till för att skapa miljöer där individerna ska ges goda förutsättningar till att utvecklas efter ambition och nivå.

Vi klubbar tror att detta är rätt väg framåt, för att så många som möjligt ska fortsätta spela ishockey så länge som möjligt, samtidigt som de ges bättre chanser att bli så bra som möjligt.

Ö-viksklubbarna har dessutom kommit överens om att samverka på U15-nivå för att utveckla ungdomsishockeyn ytterligare i Örnsköldsvik.

Samuel Påhlsson, Järved

Tony Olsson, Svedjeholmen

Dick Danielsson, ÖSK

Roger Grundberg, Husum

Mikael Niederbach, KB65

Niklas Nordgren, MoDo

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist