Två förluster men helgen avslutades med seger
Publicerad: 2018-12-02
Junior
MODO Hockey har spelat tre matcher i J20 SuperElit Norra under helgen och det blev fyra poäng fördelat på två förluster mot Djurgården och en seger mot AIK.

MODO Hockeys tre matcher den här helgen i J20 SuperElit Norra innebar fyra poäng, där den första poängen kom under fredagens möte med Djurgården.

I en svängig match där det var gästande Djurgården som hela tiden var i förarsätet målmässigt kämpade MODO tappert och jagade upprepade gånger i kapp för att tvinga fram förlängning.

Efter första perioden hade Djurgården ledningen med 2-1 där MODO Hockeys enda mål gjordes av Linus Pettersson. Den andra perioden slutade 2-1 till MODO och efter mål från Anton Gradin och Nicolas Müller så var det lika på tre efter 40 spelade minuter.

Djurgården återtog ledningen två gånger i den tredje perioden men MODO kvitterade de ledningarna genom Max Tjernström och Anton Gradin, vilket alltså tog matchen till förlängning. En förlängning där Djurgården avgjorde redan efter 23 sekunder.

Förlust i returmötet med Djurgården

Redan på lördagen fick MODO Hockey chans till revansch när man på nytt tog sig an serieledande Djurgården, men trots att hemmalaget vann skottstatistiken stort så var det gästerna som tog med sig alla tre poängen.

Djurgården tog en sen ledning i första perioden och med två mål i första halvan av andra perioden hade man en tremålsledning att gå på efter 40 minuter. MODO Hockey reducerade till 1-3 i inledningen av tredje perioden genom Anton Gradin.

Med 10 minuter kvar av matchen utökade Djurgården till 1-4 och närmare än 2-4 kom aldrig MODO, där MODO Hockeys andra mål gjordes av Max Tjernström i slutminuterna av matchen.

MODO avslutade helgen med seger

Helgens tredje match för MODO Hockey spelades i Latbergshallen i Kramfors och AIK stod för motståndet. MODO Hockey fick en fin inledning där man tog ledningen genom Linus Pettersson efter knappt sju minuter, men innan perioden var över hade AIK både kvitterat och tagit ledningen.

Den ledningen höll gästerna till början av tredje perioden där MODO Hockey till slut kvitterade till 2-2 genom Sebastian Walfridsson. MODO hade ett hårt grepp om matchen och ungefär två minuter efter kvitteringen så tog MODO ledningen för första gången i matchen, då Wille Åström gjorde 3-2.

AIK jagade kvittering men MODO Hockey kunde hålla undan och med 18 sekunder kvar av matchen fastställde Linus Pettersson slutresultatet till 4-2.

MODO Hockey tog därmed fyra av nio poäng under helgen och med det har MODO Hockey säkrat spel i J20 SuperElit Top10 efter jul och med det en säkrad plats i slutspelet längre fram i vår. Innan J20 SuperElit Norra summeras har MODO Hockey två matcher kvar att spela, två matcher som båda spelas mot Timrå.

Närmast är höstsäsongens sista hemmamatch då man på torsdag tar sig an länsrivalen i Fjällräven Center med start 19:00.