Seger i första fighten på turnén - MoDo höll undan i tredje
Publicerad: 2022-11-26
MATCHRAPPORT
I den första matchen av tre på bortaturnén plockade MoDo Hockey samtliga tre poäng. Mötet i Linköping var förvisso målsnålt och blev en något nervig historia i slutskedet, men MoDo var det mer dominanta laget och kunde till slut säkra segern efter mål av Lina Ljungblom och Wilma Sundin.

Gästande MoDo dominerade stort i Stångebro Ishall på lördagseftermiddagen, vilket inte minst skotten vittnade om. I spel fem mot fyra tryckte Lina Ljungblom in sitt nionde mål för säsongen med minuten kvar av den första perioden, där skotten slutade 12-3 i gästernas favör.

Mötet med Linköping var förvisso en målsnål historia, men bortalaget kontrollerade tillställningen väl. Mittenakten förblev utan mål - och det dröjde till sex minuter in i den tredje innan det åter igen ringde bakom Linköpings burväktare. Nyliga landslagsdebuterande Wilma Sundin fick kliva fram, framspelad av Hobson, som noterades för sin andra målgivande passning i matchen.

Ett sent reduceringsmål och en snöplig utvisning på Maja Grundström i slutskedet av matchen skapade dock viss dramatik. Linköping pressade på för en kvittering, men gästerna kunde hålla undan och stod efter 60 minuters spel som segrare för tredje matchen i följd. Därmed klarade MoDo av den första uppgiften av tre på bortaturnén, när trean Djurgården väntar i Stockholm på söndagen.

TRÄNARKOMMENTAR

Jared Cipparone ger sin analys av matchen i Linköping;

– Vi gjorde en väldigt bra match idag och dominerade i 90% av matchen. Bra defensiv i spelet utan puck och vi skapade en hel del chanser. Linköping pressade oss i slutskedet med vi krigade hårt. Vi kunde använda oss av samtliga fyra linor, vilket känns jättebra.

– Att få en seger i den första matchen på den här trippen är väldigt viktigt för att vi ska ha en bra känsla för resten av helgen.

MATCHFAKTA

Linköping – MoDo 1-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Mål: 0-1 Lina Ljungblom (J Magwood, Hobson), 0-2 Wilma Sundin (Hobson) Skott: 14-35