Välkommen Linnéa Andersson!

12 maj 2022 13:05
NYFÖRVÄRV

MoDo Hockey har idag glädjen att presentera backen Linnéa Andersson, 23, som ett nyförvärv. Andersson, närmast från HV71, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

"Jag kände att jag ville ha en nystart och det känns väldigt bra att komma till MoDo", säger Andersson.


Linnéa Andersson kommer ursprungligen från Eksjö i Småland och har de nio senaste säsongerna representerat HV71. Trots sin unga ålder har hon gjort nästan 300 matcher på seniornivå och den gångna säsongen gjorde hon, som assisterande kapten, 19 poäng på 33 grundseriematcher i SDHL.

De senaste säsongerna har Andersson också varit en del av Damkronornas trupp och under detta veckoslut är hon i Falun på ett landslagsläger.

Senare i sommar ansluter hon till MoDo Hockey och hon byter därmed klubb för första gången sedan hon kom till HV för ett decennium sedan.

– Jo, det har blivit några år i HV71. Det kommer att bli mycket nytt och jag flyttar ganska långt, men jag tror att det kommer att vara utvecklande för mig. Inte minst mentalt tror jag att det kommer att stärka mig och jag kommer att få stå mer på egna ben än jag gjort tidigare, säger Andersson och fortsätter:

– Det känns väldigt bra att det är just MoDo jag kommer till också. Jag har pratat med coacher och andra spelare och har fått bilden av en bra klubb. Det känns bra att ha den tryggheten. Jag tycker också att MoDo har ett bra tänk gällande min utveckling, både nu och vart jag vill komma på sikt i framtiden.

Vad har du haft för bild av MoDo när du mött dem tidigare?

– Att det är ett hårt jobbande lag där spelarna arbetar väldigt mycket för varandra och där man inte accepterar vissa beteenden. Alla ska komma dit och ge allt hela tiden.

Linnéa Andersson beskriver sig själv som en back som har sina styrkor i defensiven men som vill utveckla spelet och bidra i båda riktningarna i MoDo.

– Tanken är att jag ska bli mer av en tvåvägsback. Nu är jag mer lagt åt det defensiva hållet men jag vill bidra mer framåt också. Jag hoppas också kunna komma in med en del av min erfarenhet och bidra med den biten.

Björn Edlund, sportchef i MoDo Hockey, menar att Linnéa Andersson är en mycket spännande back och han är glad över att ha fått hennes signatur på ett avtal.

– Hon har sina styrkor i defensiven men framför allt det senaste året har hon också visat att det finns en offensiv uppsida i henne. Det är någonting som vi vill fortsätta bygga vidare på.

– Hon är mogen som spelare och har en bra karaktär, och har fortfarande sina bästa år framför sig. Vi tror att hon kommer att passa väldigt bra in i det lag som vi bygger, säger Edlund.

Kontraktet sträcker sig över kommande två säsonger, till våren 2024.

Björn Edlund berättade om värvningen av Linnéa Andersson i en livesändning i MoDo Channel på torsdagen. I samma livesändning meddelade han att kontraktet med Lina Ljungblom har omförhandlats och forwarden har nu ett rakt tvåårskontrakt som sträcker sig till våren 2024.

Se sändningen i repris nedan.