MODO nollade Timrå på bortaplan
Publicerad: 2020-09-10
Anthony Peters räddade samtliga 29 skott och Linus Pettersson sköt det matchvinnande målet när MODO Hockey besegrade Timrå IK i torsdagens försäsongsmatch på bortaplan. Sebastian Ohlsson gjorde 0-2-målet i öppen kasse.

Försäsongen fortsatte under torsdagen när MODO Hockey spelade sin femte match och den andra mot Timrå. Det föregående mötet slutade med seger för Timrå i Fjällräven Center och MODO Hockey sökte revansch för den förlusten när man gästade NHK Arena.

Båda lagen försökte skapa sina chanser under första perioden men det saknades en del skärpa i de avgörande lägena och det skapades inga riktigt heta chanser för något av lagen under de första 20 minuterna.

Två bra minuter i matchen

Även den andra perioden var till stor del slarvig där båda lagen hade svårt att få till avsluten. Jens Lööke hade ett farligt läge i slottet framför Anthony Peters men skottet smet strax utanför stolpen.

MODO hade flera lägen i spel fem mot fyra under de första två perioderna men skapade inte mer än några halvchanser, i alla fall fram till de sista två minuterna av andra perioden då det hände mer för de båda lagen än det gjort på de inledande 38 minuterna.

Timrå hade bland annat en farlig spelvändning och MODO hade både en två mot etta och ett skott i ribban från Aaron Gagnon, Gagnon som gjorde sin första match med MODO. Men trots de två böljande minuterna var det fortsatt mållöst efter 40 minuter.

Petterssons mål avgjorde

I den tredje perioden fortsatte spelet att bölja fram och tillbaka fram till att klockan stannade på 11:14 när MODO Hockey åter fick chansen i powerplay. Framför kassen tog Linus Pettersson då hand om pucken och lyfte upp 0-1 högt i nät bakom Adam Ohre i Timrå-kassen. Jesper Lindgren sparkade fram pucken till Pettersson som därmed gjorde mål för andra matchen i rad.

Efter ledningsmålet spelade MODO ett bra defensivt spel och i öppen kasse kunde Sebastian Ohlsson fastställa slutresultatet till 0-2. Anthony Peters spelade stabilt mellan stolparna och räddade samtliga 29 skott för sin första hållna nolla i MODO-dressen.

Eftersnack i MODO Channel Premium

Efter matchen direktsände MODO Channel Premium "Eftersnack" och den reprisen finns nu uppe. Hör vad Urban Omark, Anthony Peters, Aaron Gagnon och Linus Pettersson hade att säga efter segern.