MODO segrade på bortais i derbyt mot Björklöven
Publicerad: 2021-01-29
Herr
Det blir andra segern i rad mot Björklöven där MODO Hockey spelade ett fokuserat och effektivt spel i derbyt vilket ledde till seger med 4-6 mot topplaget. Målskyttar var Mikkel Aagaard, Johan Harju, Patrik Karlkvist, William Strömgren, Tobias Åhström och Daniel Sylwander.

MODO Hockey har en stark första period där det i ett tidigt powerplay ledde till flera skott på mål och till slut sköt Mikkel Aagaard in 0-1 med stöd av Daniel Sylwander och Theodor Niederbach. Björklöven kvitterar 1-1 när nyförvärvet Francis Perron skjuter 1-1 11:29 där pucken blir olyckligt invinklad av en MODO-spelares skridsko.

Med ett stabilt och fartfyllt anfallsspel flyttar MODO Hockey upp snabbt vid offensiv vilket mot slutet av perioden gav Johan Harju chansen att ta en returpuck från Michael Boivin och sen skjuta in 1-2 mot en distraherad målvakt 17:17. Ledningen höll sig inte allt för länge, ett par utvisningar mot MODO Hockey ledde till spel i numerärt underläge fem mot tre vilket gav Björklövens Alex Hutchings chansen att kvittera 2-2 i slutet av perioden 19:41.

Fart och fokus i andra perioden

Björklöven öppnade andra perioden med powerplay och stark offensiv med mycket spel på bortaplan men Anthony Peters gjorde en starkt målvaktsinsats hjälpt av ett bra försvarsspel och höll periodens nolla.

MODO Hockey vände på steken med ett starkt anfall och skott på mål och efter en utvisning mot Björklövens Daniel Norbe fick MODO spela fem mot fyra där Patrik Karlkvist satte 2-3 25:52 med assist från Michael Boivin och Adam Rockwood vilket blev den nionde raka matchen med Poäng från Karlkvist. Det fokuserade anfallsspelet fortsatte och det dröjde inte längre än till 31:09 innan William Strömgren med kontrollerat spel styr in pucken 2-4 med assist från Sebastian Ohlsson och Kalle Jelvert. Misstag från Björklöven låter Jeremias Lindevall ta pucken och han levererar en klockren passning till Tobias Åhström som utökar ledningen till 5-2 32:37.

Trots spel i numerärt överläge för MODO Hockey i så lyckas Björklövens Sebastian Selin fånga upp en missad passning och på egen hand driva in en reducering till 3-5 39:40.

Starkt avslut av MODO Hockey

MODO Hockey levererar en stark start i tredje perioden med ett långt anfallsspel, men spelet vänder då Lindewall och Corrado avlöser varandra med utvisningar. MODO Hockey spelar bra boxplay under fyra minuter och Björklöven kan inte realisera några målchanser.

I andra halvan av perioden är det Björklöven som har puckinnehav men MODO Hockey är snabba med försvaret och majoriteten av anfallen stannar av redan vid mittlinjen. Efter ännu en utvisning för MODO Hockey lyckas Björklöven i powerplay reducera ytterligare där Axel Ottosson skjuter 4-5 efter snabba passningar via Justin Crandal och Olle Liss 55:15.

58:12 begär Björklöven timeout och påbörjar spel sex mot fem för att jaga en kvittering men MODO Hockey håller starkt. Björklöven anfaller med 30 sekunder på kvar på klockan men Daniel Sylwander får tag på pucken och lobbar in ett mål från den egna zonen och utökar ledningen till 4-6 med bara 16 sekunder kvar på klockan det blir också det avslutande målet i matchen.

– Jag älskar sådana här krigarsegrar det är jätteroligt, berättar Pär Styf, Huvudtränare, den här gången vann vi för att vi hade fokus och vi presterade i 60 minuter, det behöver vi ta med oss i framtida matcher.