Tambellini uttagen för spel i Spengler Cup
Publicerad: 2019-12-19
Herr
Till den anrika turneringen Spengler Cup har nu MODO Hockeys Adam Tambellini tagits ut för spel i Kanadas landslag. "Jätteroligt för Adam att få möjligheten att representera sitt land och vi hoppas att det går bra både för honom och Kanadas landslag i turneringen", kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.

De deltagande lagen i den 93:e upplagan av Spengler Cup är förutom värdlaget HC Davos och Kanadas landslag även KHL-laget Salavat Yulaev Ufa, från Schweiz HC Ambri-Piotta, från Tjeckien regerande mästarna Ocelari Trinec samt TPS Turku från Finland. De sex lagen gör upp om förstaplatsen i turneringen som spelas i Davos.

Adam Tambellini är en av spelarna i turneringen där han svarat för succé i MODO Hockey med 29 poäng (14+15) på 18 spelade matcher i HockeyAllsvenskan 2019/2020.

– Adam Tambellini har verkligen bevisat att han förtjänar en chans att spela i landslaget efter hans första tid här hos oss. Vi hoppas vi får tillbaka en än mer taggad och inspirerad spelare efter det här uppdraget, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.

"Kommer att bli speciellt för mig"

För MODO Hockeys Adam Tambellini blir det första gången han representerar Kanada och forwarden ser naturligtvis fram emot turneringen.

– Det här känns verkligen häftigt och det är naturligtvis en stor ära för mig att för första gången få representera Kanada. Det kommer verkligen att bli speciellt och inte minst för att både min bror och min pappa har varit del av sedan tidigare så det känns verkligen som att cirkeln sluts i och med att även jag får chansen att spela.

Adam Tambellini missar två matcher med MODO Hockey, mötet mot Västerås på bortaplan den 27 december samt hemmamatchen mot Timrå IK den 29 december.

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson