Karlin inför Vita Hästen: ”Vill se fokus och passningskvalitet”

24 januari 2023 19:00
Intervju

Efter att förra veckan avslutades med en 0-3-förlust borta mot Djurgården vill HockeyAllsvenska serieledaren MoDo direkt studsa tillbaka upp på vinnarspåret. Tre matcher väntar den här veckan, utmaningar som Mattias Karlin tar ton inför.


Inför onsdagens match mot Vita Hästen har fokus på träningarna framförallt legat på att vässa spelet med puck.

– Jag tycker att vi har gått ned oss lite vad gäller den delen den sista tiden, säger huvudtränare Mattias Karlin. Vi måste se till att göra oss spelbara på ett bättre sätt och hjälpa varandra ute på isen. Det är svårt att hålla högt temo i spelet om vi inte visar oss för varandra, så det är en sak vi tittat på och försökt rätta till.

– En annan sak är själva kvaliteten på passningarna, som måste vara bättre. Det är klart att alla passningar inte kan sitta hela tiden, men den sista tiden har vi haft alldeles för många felpass i matcherna. De här två sakerna har vi pratat om och jag tycker det sett bättre ut på träningarna nu. Det blir bättre flyt i spelet per automatik när passningarna sitter på bladet.

För MoDo väntar en matchintensiv vecka med matcher på onsdag, fredag och söndag. Först väntar 13:e placerade Vita Hästen, som kämpar för att nå fast mark i tabellens bottenskikt. Karlin väntar sig en matchbild där hemmalaget för spelet hemma i Hägglunds Arena.

– För vår del handlar det framförallt om att gå in i matchen med rätt fokus och spela med ödmjukhet. Vi måste vara noggranna med att minimera antalet stora misstag och framförallt hålla uppe passningskvaliteten. Vi är ett skridskoskickligt lag, men det har vi inget för så länge passningarna inte sitter. Det ser vi fram emot att de gör mot Vita Hästen, som säkerligen kommer ge oss en tuff match.

Läget i truppen är bra, med undantag för Josh Dickinson som fortfarande är justerad efter smällen mot SSK den 11:e januari. Nyförvärvet Nick Halloran väntas komma vara klar för spel till fredagens match mot Mora.

– Vi har en matchintensiv vecka framför oss, säger Karlin. Vi kommer säkert att göra lite förändringar mellan matcherna.