J20 till SM-kvartsfinal efter två raka

21 mars 2014 22:09

MODO Hockey J20 är klart för SM-kvartsfinal efter två raka segrar över Timrå.

Ikväll blev det 5-3 (0-0, 2-0, 3-3) inför 616 åskådare i Fjällräven Center.

– Tycker det är rättvist att vi vinner i två raka. Men vi måste spela bättre och smartare för att kunna avancera ytterligare i det här SM-slutspelet, säger Henrik Gradin, headcoach i MODO Hockey J20.


Sex lag blev ikväll klart för kvartsfinalspelet i J20 SM. Ett av dem är MODO Hockey J20 som besegrade Timrå med 5-3 i Fjällräven Center.

– Det känns riktigt bra att vi fixade avancemanget efter två raka segrar. Men det blev en lite märklig match ikväll, säger Henrik Gradin, headcoach i MODO Hockey J20 och fortsätter:

– Tycker att Timrå kom ut starkare och mer rejält än oss i första perioden. Som det hela såg ut så var jag ganska nöjd med att vi hade 0-0 efter inledningsperioden.

Period två startade på bästa möjliga sätt för MODO Hockey J20. Efter 26 sekunders spel fick man möjligheten att spela power play och det behövdes bara fem sekunder innan Victor Olofsson (bilden ovan) gjorde 1-0.

Drygt 14 minuter in i perioden fick MODO Hockey J20 återigen power play och den här gången tog det 39 sekunder innan Victor Öhman gjorde 2-0.

– Är betydligt mer nöjd med hur vi presterade i den perioden och 2-0 kändes rättvist, säger Gradin.

När sedan William Nylander gjorde 3-0 två minuter in på tredje perioden så hade MODO Hockey J20 kopplat ett rejält grepp.

– Tuppkammen växte lite väl mycket för oss efter det målet. Vi drabbades helt klart av övermod, säger Gradin som efter 5.08 också valde att ta timeout.

Den blev lyckad.

Tio sekunder senare gjorde Victor Olofsson sitt andra mål för kvällen och strax därpå gjorde Robert Hägg 5-0.

Men klart var det inte. Timrå reducerade både en och två och tre gånger – och hann dessutom bränna ett straffslag.

– Vi tappade tyvärr fokus, både spelare och ledare, efter deras första mål som vi inte tycker går rätt till. Självklart får vi inte reagera som vi gjorde och det har vi också pratat om. Det blev lite nervigt i slutet av matchen men vi håller undan. Sett till hur det sett ut under sex perioder så tycker jag det är fullt rättvist att vi vinner den här matchserien i två raka matcher. Men för att vi ska avancera ytterligare i det här SM-slutspelet måste vi spela bättre och smartare än vad vi gjorde ikväll. Vi måste spela mer som ett lag – göra jobbet fullt ut i alla lägen, säger Gradin.

Individuellt ikväll?

– Markus Olsson gör en bra och stabil prestation i kassen. Albin Carlson är främste back och jag tycker att Robert Häggs sista match är klart godkänd. William Nylander och Victor Olofssons offensiva spel är mycket bra.

Matchfakta

Allt om J20 SM