Förlust på bortaplan i målrik tillställning
Publicerad: 2019-08-20
Herr
MODO Hockey förlorade tisdagen försäsongsmatch mot Brynäs IF på bortaplan. Det var en målrik tillställning i Järvsö Arena med hela nio mål där hemmalaget segrade med 6-3. MODO Hockeys mål gjordes av Fredrik Olofsson och Henrik Björklund.

Tisdagens försäsongsmatch på bortaplan bjöd på full fart direkt från nedsläp där båda lagen fick prova på spel i numerärt överläge tidigt i matchen. Trots att lagen inte lyckades skapa någon nämnvärd målchans så kom MODO in i en fin period där man satte stor press på Brynäs.

Drygt tolv minuter in i den första perioden skulle det hårda arbetet också löna sig. Fredrik Olofsson vände först elegant bort två stycken Brynäs-spelare innan han distinkt snärtade upp pucken i det bortre krysset.

MODO fortsate sedan att pressa hemmalaget, men som ett resultat av det så tappade man en spelare hemåt och med fem minuter kvar kvitterade Brynäs till 1-1 när Joachim Rohdin blev helt frispelad mot Oliver Dackell i målet.

Innan perioden var tog hemmalaget också ledning efter att Samuel Asklöf lyckats trycka in en retur i mål.

Tung andraperiod

Andra perioden blev raka motsatsen mot den första där det blev en riktigt tung start. 3-1 gjordes fyra minuter in efter att Greg Scott tråcklat in pucken bakom Dackell som inte hade koll på vart pucken var.

Ett par minuter senare drygades ledningen ut till 4-1 när Jacob Blomqvist styrde in pucken i mål.

Halvvägs in i perioden fick MODO ett gyllene läge att reducera när man fick chansen att spela både 5-3 och 5-4. Men även om det snurrades runt bra i anfallszon så höll hemmalaget dem ute och chansen rann ut i sanden.

Målrik avslutning

Efter den tyngre andraperioden så startade period nummer tre på ett strålande sätt för MODO Hockey. Endast tre minuter in kom reduceringen efter att Victor Berglund laddade på ett slagskott som Henrik Björklund styrde in.

MODO fortsatte sedan att trumma på och chanserna att reducera kom flera gånger. Framförallt för Victor Berglund hade flera bra lägen. Men istället var det hemmalaget som gjorde 5-2 när Jaden Descheneau tilldelades och satte sin straff.

Några minuter senare skrev Descheneau återigen upp sig i målprotokollet efter att ha fått stå och gröta framför mål alldeles för länge. Publiken i hallen hann knappt sluta jubla innan det var dags igen, men den här gången åt andra hållet efter att Henrik Björklund mycket elegant styrt in pucken i krysset för 6-3.

Efter totalt nio mål slutade matchen 6-3 i vad som var en målrik tillställning i Järvsö Arena. Nästa match väntar redan på fredag när MODO möter Örnsköldsvik Hockey hemma i Fjällräven Center.

Hög tid att skaffa säsongskort

Premiären av HockeyAllsvenskan 2019/2020 sker hemma i Fjällräven Center fredagen den 20 september. Det är med andra ord gott om tid kvar att göra en viktig investering för framtiden och följa oss på resan den kommande säsongen. Ditt stöd behövs på plats och säsongskort är det mest prisvärda sättet att se alla matcher inklusive kvalspel.

Läs mer om säsongskort på modo.ebiljett.nu

Kommunikatör, MODO Hockey Robin Hedqvist