Gustav Possler fortsätter i MODO Hockey

21 mars 2014 15:00

MODO Hockey kan idag meddela att forwarden Gustav Possler är klar för en fortsättning i klubben.

– "Gurra" hade en succéartad inledning under hösten innan han olyckligt åkte på en knäskada. Vi är jätteglada över att han nu fortsätter i MODO Hockey där han kommer att bli en viktig spelare, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.


Tidigt i höstas var Gustav Possler namnet på allas läppar. Det var han som bar MODO Hockeys offensiv och exempelvis gjorde han mål i sju raka matcher – och totalt handlade det om åtta fullträffar på de elva inledande SHL-omgångarna.

– Man kan säga att hockeylivet lekte då. Det kändes självklart hur bra som helst och då menar jag inte bara målmässigt utan kanske främst för att det fungerade så bra rent spelmässigt, säger Gustav – eller "Gurra" som han kallas.

Det var i sista matchen innan landslagsuppehållet i november som olyckan var framme. Efter en sargduell med ex-MODOiten Anssi Salmela blev "Gurra" liggande kvar på isen.

– Det var riktigt tråkigt att åka på den där skadan. Samtidigt vet man att det är sådant som händer, säger "Gurra" och fortsätter så här kring de första dagarna efter skadetillfället:

– Jag fick nästan lite panikkänslor i början. Man kan säga att allting förändrades snabbt från att hockeylivet lekte tills det blev betydligt mer dystert, säger "Gurra" som i början av december var tillbaka i laguppställningen igen. Men glädjen blev kortvarig. Under förberedelselägret inför JVM tvingades "Gurra" kasta in handduken. Knäskadan krävde operation och rehabiliteringsträning inför kommande säsong.

En kommande säsong som innebär fortsatt spel i MODO Hockey för "Gurra" som skrivit ett kontrakt med klubben som sträcker sig över säsongen 2015-16.

– "Gurras" inledning i höstas kan inte beskrivas annat än som succéartad. Det var olyckligt att han råkade ut för knäskadan. Givetvis var det ett avbräck för MODO Hockey men framför allt var det oerhört tråkigt för "Gurra" personligen, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.

– Självkart känns det oerhört kul att ha skrivit nytt kontrakt med MODO Hockey. Jag trivs superbra i klubben och vill vara kvar – så jag är givetvis jätteglad en dag som denna, säger "Gurra".

Redan 19 november 2011 fanns Gustav Possler för första gången med i MODO Hockeys laguppställning när man mötte AIK borta. Några dagar senare i Kinnarps Arena mot HV71 kom första fullträffen. Några fler matcher blev det dock inte den säsongen. Säsongen 2012-13 fick han chansen på nytt. Totalt blev det sju matcher och i den andra – borta mot Växjö Lakers – hittade han återigen nätet.

2013-14 blev det totalt 22 matcher för "Gurra" och han producerade 15 poäng, varav åtta fullträffar.

Headcoach Anders Forsberg är inte heller han sen att berömma "Gurra":

– Fram tills skadan så var han vår genomgående bäste spelare. "Gurra" hade en enorm säsongsinledning. Oerhört kraftfull i sitt spel, grym arbetskapacitet och irrationell i det offensiva spelet. Som han spelade vid den tidpunkten tillhörde han de främsta i landet. Visst var det en riktig otur att han åkte på en så pass svår skada som han gjorde.

I MODO Hockeys lagbygge inför kommande säsong är "Gurra" en viktig pusselbit.

– "Gurra" är en spelare som känns väldigt viktig för oss. Han jobbar nu stenhårt i sin rehabiliteringsträning och att han väljer att fortsätta sin karriär är på alla sätt glädjande. "Gurra" bidrar med mycket – allt från målskytt till hårt jobb. Har bra egenskaper i både power play och penalty killing vilket visar vilket brett register han har, säger GM Näslund.

– Jag har kommit en bit på min rehabträning. Vill passa på att tacka för all tid och stöttning som jag får av Jocke Bäckström och Magnus Håkansson. Det är nästan så att jag bor i gymmet numera, jobbar hårt för att få styrka i benen. Jag vill verkligen komma tillbaka så stark som möjligt och då är det enbart stenhårt jobb som gäller, säger "Gurra".

När du tittar fram emot kommande säsong. Vilka mål och förväntningar har du?

– Jag vill vara en ledande spelare i MODO Hockey – jag vill ta mer ansvar. Prestera på så hög nivå som möjligt och hjälpa laget och klubben till framgång, avslutar "Gurra".